hur man överlever graviditetsillamående

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-17
"Morning sickness" är en ganska missvisande, eftersom det kan slå när som helst på dygnet. Mer lämpligt känd som "Illamående och kräkningar Graviditet", det är ett vanligt problem för gravida kvinnor. Förhoppningsvis kommer följande tips hjälpa dig att få några välbehövliga lättnad

Du behöver:.
Naturliga Peppermint eller Ingefära
Åksjuka armband.
Soda Crackers.
B-vitaminer.
OB eller barnmorska.


1.
Försök först att hålla något i magen hela tiden. Detta kan vara svårt att göra med frekventa kräkningar, men du måste äta små mängder så ofta som möjligt. Din första instinkt kan vara att undvika mat tills du känner dig bättre, men graviditeten skiljer sig mycket från influensa. I motsats till normala orolig mage, gör en tom mage inte illamående försvinna-det gör det värre! Så mellanmål på soda kex, naturliga pepparkakor, en banan, något som din mage tillåter. Carry snacks med dig hela tiden.
2.
Håll en låda kex eller kakor bredvid din säng, och äter ca 30 minuter innan att komma ur sängen. Bli inte upp på fastande mage. Under min senaste graviditet, väckte min man mig en halv smörgås jordnötssmör (för proteinet) och en kopp pepparmintste varje morgon i sängen, för att hjälpa avvärja illamående.
3.
Peppermint, ingefära och lakrits är naturens mage nappar. Alla finns som te, godis eller kakor, men se till att dessa verkligen har naturliga extrakt i dem. Artificiella aromer hjälper inte. Hårda karameller som "preggo Pops" kan vara till hjälp också.
4.
Försök att se till att du får tillräckligt med protein, särskilt på morgonen. En ägg, jordnötssmör toast, eller ens en proteinshake kommer att fungera. Protein tar längre tid att smälta och hjälper till att reglera blodsockret, i stället för upp-och nedgångar som orsakas av enbart äta kolhydrater.
5.
Låt dig inte bli uttorkad. Håll dricka ofta, i små klunkar (detta kan vara särskilt användbart om du har en annan vanlig graviditet symptom, ett ständigt "vattning mun"). Naturliga ginger ale eller ingefära, pepparmynta, eller lakrits te är bra val.
6.
undvika den starka lukter, även om det innebär att byta till mildare tvål, schampo och tvättmedel. Använd inte något hushåll produkter med starka dofter eller rök.
7.
Om mat lukt besvärar dig, försök att göra kall mat så ofta som möjligt (smörgåsar, sallader), och mikrovågsugn och baka resten. Ju mindre du måste stå över spisen, desto färre luktar du måste tolerera. Se bara till att du får massor av protein (nötter, mejeriprodukter, och soja är bra källor). Om du går matinköp gör dig sjuk, försök att beställa dina matvaror på nätet och få dem levererade.
8.
Håll upptagen, men inte överanstränger. I en annan grym twist av naturens ironi, om runt kan faktiskt göra dig sämre. Ta en promenad, få lite frisk luft, besöka en vän, eller hitta en ny hobby. Hålla ditt sinne ockuperat hjälper ta fokus från din queasy mage och få tiden att gå snabbare. Överdriv inte, dock. Sitt ner ofta för att vila, och ta en tupplur om du behöver en. Bara stannar inte kvar i sängen hela dagen, eller det kommer öka din elände.
9.
Prova att ta B-vitaminer, speciellt B6 och B12. En bra, mat-baserade B-Complex vitamin från en naturlig apotek bör vara lättare att smälta, och också bidra till att uppfylla dina Folsyra krav. Vissa jurister ger B-vitamin injektioner för extrema illamående.
10.
Rävkaka är en homeopatisk behandling för illamående, och finns tillgänglig på naturlig apotek. Som med alla mediciner, be din vårdgivare för vägbeskrivning och dosering.
11.
Om du inte kan sluta kräkas efter flera timmar, kontakta din hälsa leverantör. Det är viktigt att inte tillåta dig själv att få svaga och uttorkade. Ibland medicinering av stolpiller kan behövas för att stoppa kräkningar tillräckligt länge för att få din illamående under kontroll. För hantering av extremt långsiktiga illamående, kan din leverantör förskriva ett läkemedel som Zofran (nu även i generisk form).

Tips och varningar


 • aldrig rädd för att be om hjälp. Om du behöver någon att ta över matlagning eller matinköp för en stund, vara ärliga och realistiska. Man snart PASS!


 • Previous:nothing Next:hur du gör din egen babyservetter

  Relaterade artiklar


 • hur man ska hantera hypokalcemi - spädbarn
 • hur man identifierar fetalt alkoholsyndrom
 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
 • Hur du tar hand om ditt ansikte
 • hur man identifierar gingivostomatitis
 • hur man hanterar trakeit
 • hur man vaknar
 • hur man identifierar symtom på magsår Gerd
 • hur man identifierar kvinnlig inkontinens
 • hur man ska behandla öppna sår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com