hur man upptäcker ägglossning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-09
Har du en önskan att bli gravida men är inte säker på när du ska börja försöka? Det är kul att arbeta på att bli gravid men kan få frustrerande om slutmålet av graviditeten inte uppnås månad efter månad. Ett sätt att hjälpa dig bli gravid förr är genom att kunna upptäcka när du har ägglossning och tidsplan samlag runt det att optimera dina chanser att bli gravid. Inte bara kan du använda din ägglossning kunskap för att öka dina chanser att bli gravid, men du kan även använda det som ett medel för födelsekontroll och undvika samlag eller använda skydd under den tiden. Här är några sätt att hjälpa dig att upptäcka när du kommer att ägglossning

Du behöver:.
Tidsplan för menstruationscykeln
. Kalendern.
Termometer.
Ägglossningskalkylator.
Termometer.
Ägglossning prediktorn kit.


1.
Vad är ägglossning? Ägglossning är när ett ägg, och ibland mer än en, släpps från äggstocken. Detta är den mest fertila tiden i månaden för en kvinna. Varje månad mognar ett ägg och växer inne i en av äggstockarna och när den når en viss storlek, är det ut i äggledarna och rör sig mot livmodern.
2.
Känna din menscykel. Du kan hitta och använda en Ägglossningskalkylator online för att hjälpa bestämma tidsintervall för när du kommer ägglossning. Bestäm när din nästa mens och räkna tillbaka 12 till 16 dagar. Det är när du kommer sannolikt ägglossning. Kvinnor som har en 28-dagars cykel ofta ägglossning på den fjortonde dagen.
3.
En förändring i din livmoderhalssekret. Som du får längre in din cykel, och östrogen stiger, livmoderhalsens slem förändringar konsistens och ökar i volym. Du är mest fertil när livmoderhalsen är jämförbar med en äggvita-tydlig, stretchig, och hal. Denna ökning av slem och förändringar i textur gör att spermierna att ta sig igenom livmoderhalsen för att möta upp med den släppta ägget.
4.
Få termometern ut. När du har ägglossning, kommer din kropp temperatur stiga med 0,4 till 1,0 grader. När äggstocken släpper ett ägg, progesteron nivå ökar och kroppen stiger temperaturen. Du anses vara mest fertila i de två eller tre dagar innan din kroppstemperatur träffar sin högsta punkt. Håll utkik efter den ökade kroppstemperaturen.
5.
Vissa kvinnor kan berätta när de har ägglossning av obehag de upplever i den nedre regionen av magen. Dessa kvinnor uppger att de känner sådan verksamhet som mild diffus värk till korta stunder av smärta. Detta kan pågå från några sekunder till några minuter.
6.
Använd en färdig ägglossning prediktor. Du kan köpa en över disk på någon livsmedelsbutik eller apotek. Ägglossning prediktor kit upptäcka ökningen i LH (luteiniserande hormon) i urinen precis före ägglossningen, vanligtvis 12 till 36 timmar före ägglossningen. Följ instruktionerna som finns i satsen.
7.
När du vet hur du har ägglossning, så har du en bättre uppfattning om när dina chanser är optimala för befruktningen eller när man ska hålla sig borta från samlag, använda det som ett preventivmedel. Hursomhelst är det alltid bra att förstå vad din kropp gör och varför!

Tips och varningar


 • Följ instruktionerna i ägglossningen prediktorn kit till tee så du får bästa möjliga resultat.
 • Lita inte på med den metod ägglossningen upptäckt att vara en idiotsäker metod för födelsekontroll. Det är inte 100-procentig effektivitet.


 • Previous:nothing Next:hur man kan hantera effekterna av en stroke

  Relaterade artiklar


 • hur man ska hantera hypokalcemi - spädbarn
 • hur man identifierar symtom på magsår Gerd
 • hur man sparar pengar på medicin
 • hur man förebygger första gradens brännskador
 • hur man känner igen tecken på torr drunkning
 • Hur identifiera trast mun
 • hur man ska behandla öppna sår
 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
 • hur man skriver en födelse plan
 • hur man rengör ditt hem med ättika och bakpulver
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com