hur hålla reda på långsiktig medicin scheman

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-28
Oavsett om du eller ditt barn tar medicin för en kronisk sjukdom är det viktigt att utveckla en plan att komma ihåg när du ska ta din medicin varje dag. För många läkemedel är tidpunkten nästan lika viktigt som den dos. Om du tar mer än ett läkemedel, hålla koll på dina läkemedel är ännu mer kritisk. Här är några tips som hjälper dig att hitta en plan för att passar dina behov, efter dina rutiner

Du behöver:.
En eller flera av följande:.
Dator.
Papper post.
Svarta tavlan.
Torr radera ombord.
Alarm eller titta


1
Bestäm de rekommenderade tiderna att ta alla dina läkemedel -. . I morgon eller kväll, med eller utan mat eller vätska, samtidigt som andra läkemedel eller separat. Om du tar mer än ett läkemedel, skriva ner dem så att du kan jämföra rekommendationerna tydligare.
2.
Titta på dessa rekommenderade tiderna att ta din medicin i jämförelse med din dagliga rutiner. Vissa läkemedel kräver att du tar dem vid samma tider varje dag, exakt 12 timmars mellanrum, varannan dag, eller använda andra särskilda anvisningar. Bestäm de tider som bäst fungerar med tanke på både mediciner behov och din typiska dagliga schema. Tänk på vad som skulle vara enklast att följa när scheman förändras under somrarna, semestrar, sommartid eller andra tillfällen som ger förändring i normala rutiner.
3.
Skapa en fungerande schema för ta ditt läkemedel med hjälp av en dator rekord, notebook eller torr radera ombord, till exempel. Remembering om du har tagit din medicin varje dag kan bli förvirrat med upprepningen-har du tagit det idag, eller var det igår
4?.
Mark ett diagram varje gång du tar din ordinerade dosen. Behåll detta postat där du tydligt kan se det så att du kan markera det varje gång du tar dina läkemedel. Innehåller ett avsnitt för daglig anteckningar för alla eventuella förändringar av dosen, biverkningar eller rekommendationer läkare. Om du tar några fysiska mätningar, som temperatur, urinprov eller blodtryck, har en plats att spela in dessa.
5.
Utnyttja tekniken. Ställ din klocka eller titta, handdator eller annan enhet som ringer vid de tider du behöver ta dina läkemedel. Speciellt för doser tas mer än en gång varje dag, kommer detta att hjälpa dig veta när en schemalagd tid har anlänt utan att ständigt titta på klockan.
6.
Placera din läkemedel i samma plats varje dag-bredvid kaffekanna, i närheten av datorn, genom din väckarklocka. Välj en plats du kommer lättare att se de läkemedel och därmed komma ihåg att ta dem. Följ märkningen så att läkemedel är kallt, rumstemperatur eller hur de är tänkta att hållas. Håll alltid mediciner utom räckhåll för barn.

tips och varningar


 • för yngre barn, tillåta dem att hjälpa dig att komma ihåg sina scheman genom att posta en kartong klocka som visar tiden de behöver för att ta sina läkemedel. När kartong klockan matchar Realtidsklocka, kommer de att veta att det är dags. De kan kontrollera sina sjökort eller klistermärken plats på rätt plats när de har tagit sina dagliga doser.
 • Om dina doser förändras över tiden, se till att markera detta på din scheman så att du kommer att ha detta till hands .
 • Var noga med att följa alla skriftliga instruktioner om dina läkemedel "etiketter.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förhindra uttorkning hos barn

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar akut cerebellär ataxi
 • hur man träna efter en stroke
 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
 • hur man förebygger omphacele
 • hur man hanterar intrauterin tillväxthämning
 • hur man undviker köldskador
 • hur man ska behandla premenstruella syndrom
 • hur man använder probiotika för hälsan
 • hur man känner igen tecken på torr drunkning
 • hur man tar hand hår under en peruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com