hur man använder B-vitamin för att förbättra fertiliteten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-27
Det beräknas att upp till 25 procent av alla par har problem att bli gravid. Även om det finns ett antal orsaker, och ibland medicinska ingrepp är nödvändigt, det finns ett antal saker du kan göra för att öka fertiliteten, via kosten, livsstilsförändringar och användningen av närings-och växtbaserade supplements. One tillägg, vitamin B, är bevisat att avsevärt förbättra fertiliteten hos både män och kvinnor. Så här använder B-vitamin för att förbättra fertiliteten

Du behöver:.
Vitamin B6
. Vitamin B12.

Använd Vitamin B för att öka fertiliteten


1.
Lär dig needs. While ett antal vitaminer hamnar i B-komplex kategori finns två särskilda B-vitaminer visat sig öka fertiliteten, en i män och en hos kvinnor. Vitamin B12 visas att förbättra spermiekvalitet och produktion. Vitamin B6 visat sig öka fertiliteten hos women. Other tillskott i vitamin B kategori, såsom folsyra, bör också ingå i en hälsosam kost, eftersom de är mycket viktiga när befruktningen är achieved. If du vet att en av er har minskad fertilitet, den personen ska börja B-vitamin tillskott. Om du är osäker, eller båda parter har minskad fertilitet, bör båda börja B-vitamin tillskott.
2.
Jämför komplettera varumärken och types. Not alla tillskott är skapade lika. Vissa har tillsatser och konserveringsmedel som du inte behöver, medan andra är inkonsekventa i deras innehåll. Vissa kan innehålla för mycket av vissa näringsämnen och skulle kunna vara skadligt. Den rekommenderade dagliga intag (RDI) av B6 är 1,3 mg per dag, och B12 är 2,4 mikrogram per dag. Flytande kosttillskott tros vara lättare absorberas av kroppen än tabletter, men kan vara svårt för vissa individer att tolerera eller konsumerar dagligen. Du kan också välja att ta ett komplett kosttillskott som innehåller andra vitaminer också. Kontrollera att den innehåller de rekommenderade dagliga intaget av vitamin B6 eller B12, beroende på dina behov.
3.
Öka intaget av livsmedel som av naturen är rik på vitamin B. Även kosttillskott säkert kan hjälpa, erhålla B-vitamin naturligt anses vara mest effektiva. Gröna bladgrönsaker är en välkänd källa till vitamin B. Andra källor är fullkornsprodukter, fisk och skaldjur, ägg, mjölkprodukter och bönor.
4.
Läs om de näringsämnen som hjälper till med B-vitamin absorption. Forskare tror att skälet till att kroppen använder naturliga källor av vitamin B bättre än kosttillskott är att andra näringsämnen i maten stöd absorption. Exempelvis bistår kalcium i absorptionen av vitamin B, och både kalcium och vitamin B finns gott om i de flesta mejeriprodukter.
5.
Fortsätt att ta vitamin B supplements. It kommer att ta tid innan B-vitamin förbättrar fertiliteten. Anledningen till detta är att, hos män tar det tre månader för kroppen att skapa nya spermier, och hos kvinnor det tar sex månader för cellulära ersättare i fortplantningsorganen. Förvänta dig inte resultat direkt, men de kommer att hända med tiden.

Tips och varningar


 • Om du har svårt att bli gravid och vet inte varför, en sperma analys är ett bra ställe att börja. Det är enkelt, billigt, icke-invasiv och du lär dig snabbt resultat.
 • Ha tålamod. Det kan ta upp till sex månader för att se resultat hos kvinnor och tre månader hos män.


 • Previous:nothing Next:hur man gör Hara andas

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar McCune-Albrights syndrom
 • hur man gör Hara andas
 • sig att slappna av när hon födde
 • hur man upptäcker ägglossning
 • hur de ska hålla glad under en skada ekonomi
 • hur man identifierar intrauterin tillväxthämning
 • hur man kan förebygga rakitis
 • hur har en attityd av tacksamhet
 • hur man identifierar myom
 • hur man förebygger Rett syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com