hur man återhämta sig från en stroke

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-29
När du eller någon närstående drabbas av en stroke, vill att du gör allt för att hjälpa återhämtningen. En stroke orsakas av avbrott eller drastisk minskning av blodtillförseln till en del av hjärnan. När blodet inte kan strömma till hjärnan är hjärnvävnad berövas syre och näringsämnen, vilket orsakar hjärnceller att dö. Akut medicinsk behandling kan minska omfattningen av hjärnskador och funktionshinder. Idag fler amerikaner överlever stroke än någonsin tidigare och göra framgångsrika återvinningar. Tio procent av strokedrabbade kommer att göra en fullständig återhämtning. Fyrtio procent drabbas av en nedskrivning men fortsätter att leva fullt liv. Omfattningen av återvinningen varierar beroende på mängden hjärnskador och vilken typ av funktionshinder. Här är en guide som hjälper dig eller din älskade en att göra en framgångsrik återhämtning

Du behöver:. .
Stroke rehabilitering
Återvinning mål.
Näringsrik välbalanserad kost.
Verktyg för vardagen.
Positiv attityd.
Fastställande.
Familj och vänner.

Återställa av stroke


1.
Delta i en stroke rehabiliteringsprogram. Rehabiliteringsprogram är inriktade mot att hjälpa strokepatient lära färdigheter förlorades till följd av stroke. Program omfattar fysiska, tal-och arbetsskadeförsäkring behandlingar så att patienterna kan lära alla nödvändiga rörelse eller kommunikationsförmåga. Många av dessa program börjar på sjukhuset och sedan fortsatte i en annan vårdenhet. Att delta i rehabilitering så tidigt som möjligt gör stor skillnad i tillfrisknandet.
2.
Ät en sund och balanserad kost. En näringsrik kost hjälper kroppen att återfå styrka och främja läkning. Som du återhämta sig, kan det vara svårt att orka att laga mat regelbundet. Försök att planera dina måltider i förväg för att se till att du äter en näringsrik kost. Ät den största måltiden tidigt på dagen för att upprätthålla energi. Om du upptäcker att du inte är hungrig nog att äta tre normalstora måltider, försök att göra sex små måltider dagligen. Fråga vänner och familj att laga hälsosam mat för dig att du kan frysa dem och äta när du vill. Du kan också hitta program som leder måltider till äldre som äldrecenter och "Meals on Wheels. "Vissa strokedrabbade hittar äta en utmaning om de har tugga eller svälja problem eller problem som innehar köksredskap. Tuggben och sväljproblem, kan du försöka skära maten i mindre bitar innan du äter. Livsmedel kan också blandas till en jämn pudding för att undvika kvävning . Special köksredskap och rätter utvecklas för strokedrabbade som har större handtag, kardborreband eller vakter tallrik kan göra äta enklare under återhämtning.
3.
Följ läkarens order. Ta all den föreskrivna mediciner och delta fullt ut i rehabiliteringen.
4.
Ställ återhämtning mål. Arbeta med din vårdgivare tidigt under din återhämtning och utarbeta en lista över mål. Målen kan vara små eller stora. En halv leende är lika viktigt som att gå ett par steg. Mål bör omfatta både skicklighet återvinning och aktiviteter önskas efter återvinning, såsom en resa till Kalifornien. Prioritera målen. När ett mål på listan är uppnått, fira den segern. Fira både små och stora segrar. Listan kan vara en stor motiverande verktyg.
5.
Få alla nödvändiga verktyg för att hjälpa ditt tillfrisknande. Förutom rehabilitering, vill du att du har allt du behöver för den dagliga verksamheten. Har badrum och sovrum omvandlas för att möjliggöra för rullstolar och ledstänger. Acceptera stöd från familj, vänner eller en städning för att hålla hemmet rent och hjälpa tvätta. Följ läkarens order och använder käpp eller rollator när du är för trött för att gå på egen hand.
6.
Acceptera hjälp när du behöver hjälp. Återhämta sig från en stroke är en svår emotionell och fysisk resa. Du kan ibland känna sig deprimerade eller frustrerad. Alltid prata med någon om du känner dig upprörd eller avskräckas. Konsultera en professionell om du eller din älskade en visar tecken på klinisk depression.
7.
Var fast besluten att återhämta sig. Återställa förlorade färdigheter efter en stroke kommer att vara utmanande och kan ta en stund. Även om du måste anpassa sig till en permanent nedsättning, kan du leva fortfarande ha en fullständig och tillfredsställande liv ansluten till nära och kära och vänner. Bestämmas att återhämta sig och göra de saker du gillar.
8.
Håll kontakten med familj och vänner. Lean på den du älskar under denna svåra tid. De hjälper dig att hålla bestämd och positiv under återhämtning. De kan låna ut en hand när du behöver hjälp. De flesta av dem kommer gärna att hjälpa dig på något sätt.
9.
Hålla en positiv attityd. Att vara hoppfull och positiv kommer att göra återhämtning från en stroke snabbare och enklare. En positiv attityd kan minska frustration och göra klara smärta uthärdligt. En positiv attityd kan också göra skillnaden mellan en fullständig eller partiell återhämtning.

tips och varningar


Delta
 • en stroke återhämtning grupp att prata med andra strokedrabbade.
 • Delta i aktiviteter du gillar så snart som möjligt att hålla kontakten med familj och vänner. Du kommer att ha roligt och ser fram emot den dagen du kan göra ännu mer.
 • Fortsätt rehabilitering terapi så länge det behövs och rekommenderas av din läkare.


 • Previous:nothing Next:hur hålla reda på långsiktig medicin scheman

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla uretrit
 • hur man identifierar kvinnlig inkontinens
 • hur man handskas med negativa människor
 • hur man gör modersmjölk te
 • hur man förebygger ryggskador samtidigt ta hand om en nyfödd
 • hur man återhämta sig från en stroke
 • hur man hanterar xerosis
 • hur man läser ett tbc-test
 • hur man kan förhindra postmenopausal osteoporos
 • hur man identifierar pierre robin syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com