hur man identifierar McCune-Albrights syndrom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-21
McCune-Albrights syndrom är en genetisk sjukdom vilket betyder att det sker under utvecklingen av det ofödda barnet medan i livmodern och är inte ett arv från parents. This sjukdomen påverkar ben, hud och hormoner. Den orsakas av en mutation eller förändring av en viss gen i babyns body. It inte alltid märks i barn om fallet inte är allvarlig, men symtomen kan visa sig senare i barndomen
1.
Onormala benbildning och överdriven benfrakturer är tecknet på denna sjukdom. Det påverkar benen i ansiktet, skallen, armar och ben. Ett tillstånd som kallas polyostotic fibrös dysplasi är vanligt med denna sjukdom och det sker när normal benvävnad ersätts med mjukare vävnad. När det gäller de viktbärande benen, t. ex. i benen detta kan leda till haltande och frakturer uppstår. När detta inträffar i ansiktsben såsom käkbenet, kommer benen växa tillsammans ojämnt och oftast kirurgi kommer att behöva göras för att rätta till det.
2.
Ett annat tecken på McCune-Albrights syndrom är uppkomsten av ljusbruna fläckar på buken och ryggen. Dessa platser är i allmänhet närvarande från födseln, men sällan växer eller förändras. Färgen är normalt att kaffe med med grädde, vilket kallas café-au-lait födelsemärken.
3.
Och en sista symptom på detta syndrom är den effekt det har på hormoner, inklusive kön och tillväxthormoner, och sköldkörteln. Ofta tidig pubertetsstart är inloggad där flickor får börja sin tid innan brösten eller könshår växer. Även om detta främst förekommer hos flickor, är det ses ibland hos pojkar också. Tillväxthormon som finns i hypofysen kan påverkas liksom orsakar fler grova ansiktsdrag, större händer och fötter, och i vissa fall artrit. Och slutligen sköldkörteln kan påverkas. Man tror att cirka hälften av personer med McCune-Albrights syndrom kommer att ha antingen en förstorad sköldkörtel eller massa såsom cystor i sköldkörteln.


Previous:nothing Next:Hur man sover ditt sätt att vackra

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar låga testosteronnivåer
 • hur man kan förebygga hand-fot-mun-sjukdom
 • hur man gör en sjukdag i en bra dag
 • hur man kan förebygga rakitis
 • hur man ska bekämpa åldrandet
 • hur man ska behandla fotsvamp med munvatten
 • hur man ökar självkänslan
 • hur man ska hantera hypokalcemi - spädbarn
 • hur man kan förebygga kvinnlig inkontinens
 • hur man identifierar fetalt alkoholsyndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com