hur man identifierar komplexa regionala smärtsyndrom

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-10
När du har en mindre skada, t. ex. ett litet papper klippa eller en vrickning, förvänta dig att ha ont. Ditt nervsystem skickar smärtsignaler till det drabbade området tills skadan läker. När skadan har reparerats, ska det sluta skicka smärtsignaler. Det borde helt enkelt "glömma bort" att det fanns en skada där och du bör kunna använda det drabbade området. En av de läskigaste sakerna RSD är att det kan uppstå även om patienten inte led en skada. Komplexa regionala smärtsyndrom (CRPS), även känd som Reflex Sympathetic Dystrophy är en neurologisk sjukdom som kan påverka något område av kroppen. Det kan drabba vem som helst i alla åldrar och även om forskningen fortsätter, finns det inget botemedel. Detta villkor kan inte gå obehandlad, eftersom det kan komma till den punkt där muskler och vävnader förtvinar och amputering kan vara nödvändig. Den tidigare att CRPS diagnostiseras, desto bättre utfall. Följande symtom som får detta anges på nervsystemet

Identifiera Complex Regional Pain Syndrome


1.
extrem smärta. Smärta kan vara konstant eller kan komma och gå. Smärta är också i proportion till skadan. Till exempel orsakar en stukad handled visst obehag, men CRPS kommer att orsaka svår smärta. Det kan hålla dig upp på natten och ingen mängd av over-the-counter smärtstillande kommer att lindra smärtan. Denna smärta har beskrivits som värkande eller stickande.
2.
Känslighet för beröring. En av de viktigaste symtom som tyder CRPS är att du inte kan röras i det drabbade området. Till exempel, om någon skakar din hand som har CRPS, kommer du att känna svår smärta timmar efter beröring. Kläder eller en filt på den påverkade delen kan inte tolereras eftersom kroppen skickar smärtsignaler. Detta kallas hyperalgesi. Det är som om ditt nervsystem är i overdrive sänder smärtsignaler långt efter att du har berörts. Du kommer att få till den punkt där du kommer att undvika beröring.
3.
Brännande smärta. Medan CRPS orsakar värkande smärta kommer du att känna också som om den drabbade extremiteten är i brand. Den brännande är intensiv och konstant. Rubbing det drabbade området kommer bara att göra symptomen förvärras.
4.
Svår smärta med rörelse. CRPS får dig att känna smärta när du försöker och flytta den drabbade extremiteten.
5.
Förändringar i hudfärgen. Den drabbade extremiteten blir rödaktiga eller blåaktiga. Färgerna kommer att variera beroende på symtomen. Försök att jämföra den med din normala lem. Nästan omedelbart kommer du att märka en skillnad i färg. Den drabbade extremiteten kan också svettas ymnigt.
6.
Svullnad. Den drabbade extremiteten blir svullen eller har ödem. Denna svullnad kan vara konstant eller kan det också komma och gå.
7.
Oförmåga att tolerera varmt eller kallt förpackningar på området. En standard form av behandling när du försöker läka en skada är att använda is eller värme för att minimera svullnad eller smärta. CRPS kommer få dig att känna extrem smärta när du försöker göra detta. Även en sval bris som berör din drabbade extremiteten kommer att orsaka smärta.
8.
Förändringar i hår och naglar i det drabbade området. I sena stadier av CRPS, kan dina naglar växer snabbare eller blir svag och skör.

Tips och varningar


 • bästa prognosen resultat när du behandlar det så tidigt som möjligt. Om du har något av ovanstående symptom, kontakta din läkare.
 • CRPS kräver aggressiv behandling såsom stellatum ganglion injektioner, starka mediciner och sjukgymnastik.
 • Följ din medicinering schema och aldrig ändra den utan din läkares kunskaper.
 • Det är vanligt att CRPS patienter att känna sig deprimerad på grund av det sätt som de känner på en daglig basis. Tänk på att du är inte ensam och att det alltid finns hopp. Nå ut till stödgrupper antingen online eller i ditt område. Det finns många som har vandrat i dina skor. De kommer att vara mer än glada att visa dig hur man hanterar detta frustrerande tillstånd.
 • Ge aldrig upp. Om du kan göra det en dag med RSD, kommer du att göra det nästa dag också. Var stark och optimistisk.
 • nära och kära inte kan förstå den verkliga vägtullsats som denna sjukdom tar på dig.


 • Previous:nothing Next:hur man använder probiotika för hälsan

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar xerosis
 • hur man identifierar hand-fot-och klövsjuka
 • hur man ska bekämpa åldrandet
 • hur man gör en första hjälpen kit för en ocean beach semester
 • hur man kan hantera Klinefelters syndrom
 • hur man kan förebygga kvinnlig inkontinens
 • hur man hanterar xerosis
 • hur man identifierar tecken på Parkinsons sjukdom
 • hur man identifierar omphacele
 • hur man ska hantera hypokalcemi - spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com