hur man kan förebygga rakitis

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-15
Rakitis är det gemensamma namnet för ett tillstånd där ben har blivit mjuk och försvagas, oftast på grund av brist på vitamin D. Eftersom det är relaterat till ett vitaminbrist är rakitis lätt förhindras genom att se till att tillräckliga mängder av D-vitamin finns i kroppen. Vitamin D är viktigt för upptaget av kalcium och fosfor, vilket är mycket viktigt ben stärka näringsämnen. Om D-vitamin inte är närvarande för att hjälpa kroppen att ta upp dessa mineraler, kalcium och fosfor i blodet sjunker. Kroppen reagerar med leechar dessa näringsämnen ur benen, vilket får dem att mjukna och bli svag. Medan vissa former av rakitis är genetiska och andra är relaterade till magbesvär, som celiaki och laktosintolerans, mest riskfaktorer för rakitis lätt kan minimeras genom att säkerställa att det finns lämpliga mängder D-vitamin (samt kalcium och fosfor) i . organ

Du behöver:
livsmedel berikade med vitamin D
. solljus.
vitamintillskott (för små barn).

åtgärder du kan vidta för att förhindra Rakit


1.
Använd en D-vitamintillskott, speciellt med barn. Små barn har den största risken för att utveckla rakitis eftersom den snabba ben tillväxt under de första åren. Dricka 2 till 3 glas vitamin D berikade mjölkprodukter kommer att ge tillräckligt med näringsämnen för korrekt bentillväxt. Spädbarn som ammas uteslutande är också i riskzonen, eftersom bröstmjölken innehåller väldigt lite vitamin D. Mammor som ammar bör tala med en läkare om att lägga till ett D-vitamintillskott (vanligen i form av droppar) till barnets kost.
2.
fånga några strålar. Vår hud producerar D-vitamin som svar på solljus, så spendera lite tid i solen kommer att bidra till att förhindra en brist. Dock bör spädbarn och småbarn Undvik direkt solljus eller använda solskyddskräm för att undvika risken hudskador från solbränna. Solskyddsmedel förhindrar produktionen av D-vitamin genom huden, så kolla med en läkare för att vara säker att ditt barn får tillräckligt med D-vitamin genom kosten. Tonåringar och vuxna brukar få tillräckligt med sol för adekvat vitamin D produktion.
3.
Njut av några mejeriprodukter. Mjölkprodukter berikade med D-vitamin är en bra exponeringskälla av näringsämnet.
4.
Får tillräckligt med kalcium och fosfor i kosten. Mjölkprodukter är höga i dessa näringsämnen också, som är gröna bladgrönsaker, berikade juice, och spannmål.
5.
Människor som inte äter mejeriprodukter (till följd av en strikt vegetarisk kost eller laktosintolerans) bör diskutera det eventuella behovet av ett tillägg med sin läkare. Andra sjukdomar som stör absorptionen av vitamin D (t. ex. celiaki) kan också skapa behov av ett komplement eller annan ytterligare behandling.

tips och varningar


 • mörkhyade människor behöver längre exponering för solljus för att producera vitamin D.
 • Ärftligt rakitis, som inträffar på grund av nedsatt njurfunktion, kräver olika behandling och kan inte förebyggas med dessa åtgärder.
 • Om du känner att du är i riskzonen för engelska sjukan, diskutera särskilda förebyggande åtgärder med din läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man förebygger ryggskador samtidigt ta hand om en nyfödd

  Relaterade artiklar


 • hur man ökar självkänslan
 • hur man kan hantera effekterna av en stroke
 • hur man gör en första hjälpen kit för en ocean beach semester
 • hur man förebygger omphacele
 • hur man hanterar matstrupen sjukdomar
 • hur man tar hand om en papper skära
 • hur man får över influensa snabbt
 • hur man gör en het ris väska
 • hur man väljer en ortos
 • hur man hanterar urineringsbesvär
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com