hur man ska behandla kvinnlig inkontinens

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-24
Kvinna urininkontinens drabbar miljontals kvinnor i USA. Det kan orsaka plötslig läcka urin när man hostar, skrattar eller nyser, och även under aktiviteter såsom promenader eller joggning. I vissa extrema fall blir det en plötslig känsla av brådska följt av förlusten av en stor mängd urin. Detta kan göra det svårt att njuta av dagliga aktiviteter eller utflykter på grund av ständig oro eller embarrassment. This är definitivt ett medicinskt tillstånd som kräver läkarvård och även om kirurgi är ett alternativ, låt oss först ta en titt på några enkla saker som kan göras för att hjälpa detta villkor utan kirurgi.
1.
Kegel övningar. Stärka bäckenbottenmuskulaturen som hjälper att hålla upp urinblåsan och andra inre organ är ett första steg. När musklerna i bäckenbotten eller Kegel muskler är i god ton de hjälper till att hålla upp urinblåsan och andra inre organ, inklusive livmodern. Dålig tonen musklerna låta urinblåsan och livmodern att sag djupare i bäckenet och detta kan orsaka eller förvärra inkontinens. För träningen enkla avtal eller dra i Kegel muskel, håll kvar på 5, och sedan slappna av och släpp. Gör detta 10-20 gånger per set och gör ca 10 uppsättningar dagligen. Arbete upp till hur länge du kan kontraktet i muskeln.
2.
Bladder omskolning. Ett annat sätt att behandla urininkontinens är genom omskolning urinblåsan. Ibland med urininkontinens en kvinna urinerar oftare på grund av känslan av brådska eller helt enkelt därför att hon inte vill fastna läcker så hon försöker hålla blåsan tom. Bladder omskolning sker med hjälp av kvinnan föra en dagbok över hur ofta hon kissar, hennes vätskeintag, läckage, och en uppskattning av mängden läckage. En läkare eller sjuksköterska kan hjälpa kvinnan att göra lämpliga ändringar i hennes tömning vanor, som att använda badrummet vid en viss tidpunkt varje dag. Detta kan bidra till att omskola blåsan så det finns mindre läckage problem.
3.
Mediciner för att hjälpa en överaktiv blåsa som kan vara orsaken till urininkontinens. I en överaktiv blåsa signaleras genom att urinera 13 gånger eller mer per dag, en stark känsla av att behöva kissa, och plötsligt läckage eller forsa av urin. Detta händer oftast på grund av onormal nervsignaler som skickas till urinblåsan vilket gör att musklerna att krama plötsligt. Det finns några olika mediciner som kan bidra till att blockera dessa nervsignaler och hjälpa till att slappna av musklerna och förhindra spasmer i urinblåsan.
4.
Och slutligen, göra kostförändringar kan hjälpa vissa fall som inte är särskilt allvarliga. Avskaffandet koffein, socker och alkohol kan hjälpa till. Dessa poster kan irritera blåsan och urinröret orsakar känslor av brådskande.

tips och varningar


 • Om du plötsligt märker ofrivilligt läckage av urin när man hostar, skrattar eller nyser eller när som helst under dagen, eller märker en akut känsla av att behöva kissa, kontakta din läkare för att få en noggrann utvärdering och räkna ut en behandlingsplan. Ju tidigare den är fångad, desto bättre.


 • Previous:nothing Next:hur man hanterar havandeskapsförgiftning

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
 • hur man identifierar orsakerna till mässling
 • Hur man testar om ryggmärgsbråck
 • hur man ska behandla mässling utslag efter en MPR-skott
 • Hur identifiera symtom på frekventa matsmältningsbesvär
 • hur man hanterar bröstvårtan problem
 • hur man träna efter en stroke
 • hur man kan hantera effekterna av en stroke
 • Hur blir din egen personliga tränare
 • hur man gör en het ris väska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com