hur man bestämmer ditt blodtryck

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-06
Blodtrycket mäter kraft med vilken blodet färdas genom blodkärlen. Trycket av blod i artärerna stiger och sjunker som hjärtat och musklerna i kroppen klara av varierande krav på motion, stress och sömn. Två typer av tryck mäts, systoliskt och diastoliskt. Systoliskt, den högsta, är trycket som skapas av sammandragning av hjärtmuskeln och det elastiska rekyl av aorta såsom blod ökningar genom den. Diastoliska är när ventriklarna slappna mellan beats. Det återspeglar motstånd av alla de små artärerna i hela kroppen och belastningen mot vilket hjärtat måste arbeta

Du behöver:.
Blodtrycksmanschett

Ta reda på ditt blod. tryck


1.
mäta ditt blodtryck är enkelt och ganska vanligt i dessa dagar. Om du vill mäta ditt eget blodtryck, kan du gå till apoteket eller någon rabatt butik och köpa en blodtrycksmätare. Att använda den är mycket enkel. Linda den runt handleden och trycka på en knapp. Det ger dig en läsning på skärmen och du vet vad ditt blodtryck är. När du går till läkarmottagningen ett mer vanligt sätt att mäta ditt blodtryck är en blodtrycksmanschett. Sjuksköterskan kommer att linda manschetten runt överarmen. Luft pressas in i manschetten dra åt den. Då sjuksköterska eller läkare lyssnar på dina blodflödet med stetoskop medan du tittar på en manometer. Blodtrycket är uttryckt med två siffror separerade av ett snedstreck. Till exempel kan ditt blodtryck behandlingen se ut så här: 120/80. Den första siffran är det systoliska trycket. Det är trycket i dina artärer när ditt hjärta kramar. Det andra numret är det diastoliska trycket. Det är den kraft av ditt blod i mellan hjärtslagen.
2.
Veta och förstå ditt blodtryck kan rädda ditt liv. Blodkärlen är inte lika tuff som du kanske tror. De kan skadas av blodflödet genom dem på för högt tryck. Din kropp organ kan skadas även. Som ett resultat kan högt blodtryck spela en roll i stroke, hjärtinfarkt, ögonsjukdomar, och njursvikt. Hjärtsjukdom är betydligt vanligare hos personer med högt blodtryck. Så det är extra viktig att hålla ditt blodtryck under control. High blodtryck också kallas hypertoni. Båda numren är viktiga i blodtryck. Ett högt systoliskt blodtryck kan skada blodkärlen. Så kan en hög diastoliskt tryck. Högt blodtryck har ofta inga symptom. Du kan känna dig fin även om högt blodtryck skadar blodkärlen. Så det är viktigt att sänka blodtrycket som är för hög eller inte har symtom. Blodtryck lägre än 120/80 bedöms som god. Din läkare kan berätta vad ditt mål ska vara. Din läkarmottagning personal bör även mäta ditt blodtryck varje rutin besök.
3.
Förbättra eller bibehålla blodtrycket genom att vidta vissa åtgärder. Att äta en hälsosam kost är en av de bästa sakerna du kan göra. En kost bra för blodtrycket har låg fetthalt, hög i frukt, hög i grönsaker, högt i nonfat och fettsnåla mejeriprodukter, och låg i salt. Andra användbara vanor som kan hjälpa ditt blodtryck är: inte röka, gör aerob träning, gör styrkan byggnad motion, viktminskning om du är överviktig och retag åtgärder för att minska stress från ditt liv.


Previous:nothing Next:hur man förbereder för postpartum återhämtning

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla bröstvårtan problem
 • hur man läser ett tbc-test
 • hur man sparar pengar på medicin
 • hur man gör modersmjölk te
 • hur man handskas med negativa människor
 • hur man förebygger grå syndrom
 • hur man ska behandla öppna sår
 • hur man ökar självkänslan
 • hur man tar hand om en papper skära
 • hur man kan bota lindriga fotsvamp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com