hur man förbereder för postpartum återhämtning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-05
De flesta kvinnor vet att fylla på allt de behöver för sin nya bebis, men vad ska du har på handen för din egen återhämtning efter förlossningen? Dessa tips kommer att hjälpa till att du har allt du behöver för en bekväm och glad postpartum återhämtning

Du behöver:. .
Natten /Heavy Maxi Pads
Witch Hazel Pads.
Dermoplast Spray.
Omvårdnad bysthållare.
Amningsinlägg.
Rör av Lanolin.
Bekväm nattlinnen.
Peri-flaska (mjuk sprutflaska).
SITTBAD örter.
Uppblåsbar Donut kudde.


1.
Förbered och frysa flera dagars måltider. Det traditionella för vänner och familj att leverera måltider till den första veckan eller två, men postpartum återhämtning tar ungefär sex veckor, och jag garanterar att det kommer att bli flera kvällar där du inte kommer ha lust (eller energi) för att laga något.

2.
Plocka upp ett exemplar av "25 saker varje ny mamma bör veta" av Martha Sears (finns på Amazon. com). Det är en mycket hjälpsam och tröstande guide för utmattad nya mamma (gör en stor dusch gåva, också).
3.
Få minst två veckors leverans av tunga, övernattning Maxi kuddar (helst med vingar), och ytterligare två veckors leverans av vanliga rondeller. Du kan också prova en liten förpackning av Depends (engångs underkläder som vanligtvis används för inkontinens) för de första par dagar när dina höfter kan vara särskilt ont, eller om du har problem att få ur sängen i tid för att komma till badrummet.

4.
beställa några Postpartum SITTBAD örtkryddor (finns med hemförlossning, barnmorska eller leverantörer doula online). Brant örter i varmt vatten (som te), skölj flera stora maxi kuddar, och frysa. De gör underbara, lugnande isklampar efter förlossningen (min barnmorska brukade kalla dem "grenen pops", LOL)! Du kan också njuta varma kompresser på detta växtbaserade lösning ska gälla för ditt mellangården, eller fylla din peri-flaska med det som ett lugnande skölj. Lägg örterna i en SITTBAD att lugna och läka en svår mellangården.
5.
Om du har ett sjukhus födseln, kommer du troligen få en peri-flaska. Det är en mjuk sprutflaska du fyller med varmt vatten och spruta på din meniga att skölja dem i stället för att torka med toalettpapper. Du kan använda TP för att klappa dig själv torr, men mycket försiktigt. Om du har en hemförlossning, kommer en peri-flaska troligen att ingå i någon komplett hemförlossning kit du beställer, eller du kan beställa ett online från en medicinsk distributionsföretag.
6.

Fyll på lagret med trollhassel kuddar från ditt lokala apotek. Oftast används för att behandla hemorroids, de kan också användas för att lindra anbud, läkande hud efter en förlossning. Använd dem i stället för toalettpapper, eller linje högst upp på Maxi pad med tre eller fyra av dem att gå direkt upp mot huden.
7.
Få en burk Dermoplast bedövning spray (finns på apoteket). Populärt används för solbränna eller andra smärtsamma hudsjukdomar, levererar denna produkt kylande bedövande känsla som varar i timmar. Spraya på efter varje resa till badrummet (särskilt användbart om du har stygn). VARNING:. . Inte använder om du är allergisk mot Benzocaine
8
Du kommer att lagra upp Desitin eller annan blöja grädde för baby, men sanningen är, kan det vara mycket lugnande för mamma också. Om du hela tiden måste bära Maxi kuddar i veckor, kan det vara skavsår att lämna anbud läkande hud, och en tillämpning av blöja kräm kan bara knep för att minska irritation.
9.
Inköp minst en veckas förbrukning av bekväma behåar omvårdnad sömn, och tre mysiga nattlinnen med omvårdnad öppningar (Motherhood. com har ett stort urval av båda). Mellan spotta upp och läckande bröst, kan du finna dig att gå igenom minst två om dagen. Tvätta dem i Dreft detergernt (eller annan mild tvättmedel fritt från färgämnen och parfymer), förutom lakan, örngott, och allt annat du kommer vara klädd som kan komma i kontakt med barnets öm hud.
10.
Har en bekväm badrock till hands. Det finns ingen anledning att klä på åtminstone den första veckan eller två. Även efteråt, kasta på en badrock på dina kläder gör det klart för gästerna att du fortfarande till återvinning, och påminner familj och vänner att ta det lugnt på dig och inte förvänta dig att anstränga dig medan healing.

11.
bunkra flera lådor med disponibel Amningsinlägg. Efter din mjölkflödet reglerar de flesta människor kan gå tryggt till tvättbar duk versioner utan att oroa dig om blötläggning genom sina kläder.
12.
Håll en tub med lanolin bredvid din säng, och vid varje station omvårdnad i huset. Ansök till dina bröstvårtor samtidigt fastställa amning för att förhindra ömma, spruckna bröstvårtor. Bebisar har inget emot det alls, och det är inte skadligt för dem att svälja.
13.
Skaffa en donut kudde att sitta på om du behöver det. Du kan få uppblåsbara de från flesta apotek.

Tips och varningar


 • Om någon frågar hur de kan hjälpa, skicka dem en kopia av min artikel, "Hur att stödja en förlossning mamma "(http://www. ehow. com/how_2338309_support-postpartum-mommy. html)
 • Din enda uppgift just nu är att obligation med din nya bebis. När vänner och familj kommer över för att hjälpa, du bryr dig för din nya tillägg medan de lagar mat, diska eller tvätta. Känn dig fri att vägra umgängesrätt till alla som kommer bara för att hålla barnet och inte är villiga att hjälpa till att lindra din arbetsbörda.
 • Ta hand om dig känslomässigt. Inte läsa eller titta på något stressande eller deprimerande, bara roligt och uppmuntrande. Efter ett par veckor, ta en kort promenad utanför huset för att få lite frisk luft. Om du misstänker att du kanske lider förlossningsdepression, tipsa en vän och /eller omedelbart söka hjälp.
 • inte överanstränga dig under återhämtning. Du kanske mår bättre och vill komma tillbaka till din vanliga rutin, men överdrift kan orsaka en blödning för att starta upp igen (om du har slutat) eller öka, och hormonet cocktail du befinner dig på gör det mycket enkelt för dig att bränna ut.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förebygga reproduktiv infektioner

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar komplexa regionala smärtsyndrom
 • hur man träna efter en stroke
 • hur man förebygger urineringsbesvär
 • hur man ska behandla talrubbningar
 • hur man identifierar omphacele
 • hur man tar hand om en papper skära
 • hur man ska hantera hypokalcemi - spädbarn
 • hur man identifierar låga testosteronnivåer
 • hur man kan förebygga kvinnlig inkontinens
 • hur man gör en tårta blöja baby för en baby shower
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com