hur man handskas med den första månaden av nya moderskap

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-20
Trots att du har planerat det i nio månader (eller längre), den utmattning och känslor av den första månaden av moderskap kan fortfarande fånga dig på sängen. Använd dessa strategier för att klara förändringar i ditt liv och ta hand om dig själv medan du tar hand om din nya baby
1.
Acceptera varje erbjudande att hjälpa till, även om du tror att du inte behöver det. Om din man arbetar långa timmar, till exempel överväga att bo med en kär tills du har återhämtat från förlossningen eller låta någon stanna med dig för att hjälpa till med ärenden och sysslor tills du är tillbaka på fötterna.
2.
Vila så ofta du kan, eftersom fysiska förändringar i kroppen i kombination med sömnlösa nätter och oro för nya moderskap kommer att ta sin tribut. Om du är flaskmatning ditt barn eller kan pumpen och flaska bröstmjölk, låt din man eller någon annan i familjen hantera mitt i natten utfodringar till exempel.
3.
Hitta en laktation konsult via din läkarmottagning eller med videofilmer studera och ställa amningsexperter frågor via en webbplats om du inte kan få ditt barn att spärren på rätt sätt. Att lära sig korrekt teknik kommer att gå en lång väg mot att minska din ångest och fysisk smärta. (Se Resurser)
4.
Gå med i en lokal grupp för nyblivna mödrar eller bli aktiva i en online community där du kan dela dina erfarenheter, uttrycka din rädsla eller ställa frågor om den första månaden av moderskap och därefter. Som en bonus kan du skriva i forum medan du ammar ditt barn.
5.
Be din make /maka, vän eller familjemedlem att ta en massa bilder och videofilmer av dig och ditt barn under den första månaden eftersom du kanske inte orkar. Du kommer att bli så tacksam för att du har bilderna en dag.
6.
Inse att du gör det bästa du kan. Det är lätt att känna sig överväldigad under den första månaden och orolig för att du inte är redo för moderskap. Tala med din läkare eller barnmorska, men om du eller din make meddelanden du visar tecken på förlossningsdepression. Kan hon hjälpa dig genom grov plåster eller sätta dig i kontakt med psykisk sjukvårdspersonal.


Previous:nothing Next:hur man ska leva länge

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar arteriell emboli
 • hur man kan hålla barnen på vid gemensam pool
 • hur man hanterar CMV sjukdomar
 • hur man berättar vitiligo från svamp
 • hur man identifierar utfodring störning i spädbarnsåldern och tidig barndom
 • hur man uthärda en Foley glödlampa under graviditeten
 • hur man identifierar gingivostomatitis
 • hur man vet vilka eteriska oljor är säkra för barn
 • hur man ska behandla öppna sår
 • Så för att lindra ryggont
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com