hur man hanterar Klinefelters syndrom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-07
Klinefelters syndrom är en ovanlig genetisk sjukdom som uppstår när en pojke föds med extra X-kromosomer. Närvaron av den extra X-kromosomer medför försenad pubertet och ovanliga fysiska utveckling. Symtom kan vara glest kroppshår, breda höfter, förstorade bröst, högre röster, liten penis och testiklar, och infertilitet. Pojkar drabbas av tillståndet har ofta lärande och sociala svårigheter. Klinefelters syndrom diagnostiseras vanligen när en pojke når puberteten. Tillståndet kan behandlas så att pojken kan uppleva puberteten och växa in i vuxenlivet. Här är en guide om hur man hanterar Klinefelters syndrom

Du behöver:.
Korrekt diagnos
. Testosteron behandlingar.
Språk och lärande hjälp.
Terapi.
Familjens stöd.

Hantera Klinefelters syndrom


1.
Får diagnosen. Om din son är i puberteten och du misstänker Klinefelters syndrom, rådfråga läkare. Några pojkar är helt enkelt sent mamelucker och det finns ingen anledning till oro. Men om du misstänker något är fel, är det bäst att be läkaren att utesluta eventuella problem. Läkaren kommer att utföra en fysisk undersökning och en kromosom test, karyotyp.
2.
Starta testosteronbehandling. De flesta pojkarna med Klinefelters syndrom har låga testosteron och kommer att behöva behandlingar för att öka nivåerna. Testosteron i form av injektioner, plåster eller gel ges regelbundet för att hjälpa pojken att utveckla ett normalt, manligt drag under puberteten. Din son kan behöva någon form av testosteron under hela sitt liv.
3.
Hjälp din son med någon tal-eller inlärningsproblem. Många pojkar med Klinefelters syndrom har också inlärnings-och talsvårigheter. Dessa problem kan lösas med rätt utbildning och support. Rådgör med professionella tal och terapeuter utbildning för att få hjälp.
4.
Informera din son om Klinefelters syndrom. Det kan vara lite läskigt att utvecklas annorlunda än de andra pojkarna. Kunskapen om sjukdomen och det faktum att de behandlingar som kommer att förbättra tillståndet kan hjälpa din son att klara.
5.
Vara gynnsamma för din son. Det är svårt för en växande pojke att möta de utmaningar som försenad pubertet. Ge din son vägledning, kärlek och stöd för att bygga sitt självförtroende och sin självkänsla. Klinefelters syndrom kan vara ett livslångt tillstånd, men det kan hanteras med behandling. Din son kan leva ett fullt och lyckligt liv.

Tips och varningar


 • Få din son inom idrotten. Vissa idrotter som basket, karate, fotboll, baseboll, eller simning kan bra för pojkar med Klinefelters syndrom, eftersom de bidrar till att förbättra motorik.
 • Utbilda din sons lärare om Klinefelters syndrom. Det kommer att hjälpa dem att bli mer känslig för alla lärande eller språk difficulities din son kan uppleva.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla graviditet blödning

  Relaterade artiklar


 • hur man överlever graviditetsillamående
 • hur man kan förhindra postmenopausal osteoporos
 • hur man identifierar vaginal cystor
 • hur man undviker köldskador
 • hur man kan hantera effekterna av en stroke
 • hur man tar hand om en papper skära
 • hur man gör en sjukdag i en bra dag
 • hur man behandlar tår med svamp under tånageln
 • hur man gör Hara andas
 • hur du gör din egen babyservetter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com