hur man hanterar blandad cerebral pares

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-24
Cerebral pares är en sjukdom som orsakas av skador på hjärnan, antingen före eller under förlossningen. Det finns tre huvudtyper: ataxi, vilket påverkar balansen och musklernas koordination, athetoid, som kännetecknas av ofrivilliga muskelrörelser, och spastisk, där ökad muskelspänning gör rörelsen svårt. Ibland kan ett barn kommer att ha en kombination av två eller till och med alla tre typer. Detta kallas blandad cerebral pares. Barnet kan ha särskilda svårigheter till följd av kombinationen av symtom. Däremot kan föräldrarna utveckla coping strategier för att hjälpa dem att hantera behoven hos ett barn med blandade cerebral pares.

Du behöver:
Information om cerebral pares
. Information om de lagar som reglerar utbildning för funktionshindrade barn.
Ett stödjande nätverk.


1.
Lärande att ditt barn har ett funktionshinder är förödande för föräldrar. De känner ofta chock, ilska, sorg, misstro, förnekelse, eller sorg. Detta är en normal, naturlig reaktion. Du måste arbeta genom dina egna känslor för att kunna ägna din energi i mötet ditt barns speciella behov.
2.
Lär dig allt du kan om cerebral pares och hur det påverkar ditt barn. Det finns en mängd information på Internet. Ditt lokala bibliotek bör också ha böcker om cerebral pares och hur de ska hantera det. Ju mer information du har, desto bättre position du kommer att vara i för att hjälpa ditt barn.
3.
Ta kontakt med föräldrar som har barn med cerebral pares. Det finns många organisationer som hjälper barn med CP, liksom deras föräldrar. Du kanske också kan hitta en stödgrupp i ditt område. Att lära sig hur andra föräldrar hantera att uppfostra ett barn med cerebral pares kan vara till hjälp i hanteringen av dina egna speciella behov barn.
4.
Navigera i utbildningssystemet kan vara svårt när man har ett barn med cerebral pares. Du måste vara i regelbunden kontakt med lärare och administratörer vid ditt barns skola för att hon är får bästa möjliga utbildning och samtidigt ha hennes speciella behov tillgodosedda. Det finns federala lagar som kräver skolsystemen att vidta åtgärder för utbildning av funktionshindrade barn. Se till att din lokala skolan följer de lagar gäller för ditt barn. Du måste också arbeta med vårdgivare för att försäkra ditt barn är att få den bästa vård som tillgodoser individuella behov. Var inte rädd för att ställa svåra frågor om både lärare och sjukvårdspersonal.
5.
Vård av eget barn med cerebral pares kan vara både fysiskt och känslomässigt dränerande. Utbilda din familj och vänner om ditt barns funktionshinder och behov. Be dem att ta hand om ditt barn då och då, så du kan ta en paus då och då. Ibland kan spendera lite tid borta från ditt barn att hjälpa dig ladda dina batterier så att du kan bli en bättre vårdare och advokat.
6.
Lär ditt barn att göra så många saker för sig själv som möjligt. Detta kommer inte bara att förbereda ditt barn för vuxenlivet, utan också hjälper henne självkänsla. Efter att ha barnet vara mer oberoende kan vara bra för din mentala hälsa, liksom, eftersom du spendera mindre tid och energi som utför vissa uppgifter för ditt barn.

Tips och varningar


 • ha ett barn med blandad cerebral pares har särskilda utmaningar. Blandas ofta CP kommer inte att bli uppenbara förrän barnet är lite äldre, vilket kan skapa svårigheter som nya symtom uppenbart. Se till att du har ett stödsystem av familj och vänner som kan hjälpa dig ta hand om ditt barn kommer att bidra till att ta del av stammen av du, i slutändan göra dig till en bättre vårdgivare för ditt barn.


 • Previous:nothing Next:hur du packar en blodig näsa

  Relaterade artiklar


 • hur man återhämta sig från en stroke
 • hur man identifierar intrauterin tillväxthämning
 • hur man identifierar pierre robin syndrom
 • hur man sparar på vårdkostnader
 • hur man förebygger uretrit
 • hur man ska hantera Friedreichs ataxi
 • hur man identifierar placenta insufficiens
 • hur man ska gå i vila utan receptbelagda läkemedel
 • hur man använder probiotika för hälsan
 • hur man tar hand hår under en peruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com