hur man identifierar utfodring störning i spädbarnsåldern och tidig barndom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-03
Du matar din baby när hon plötsligt börjar gråta och kräkningar. Vad är detta? Har hon en magsjuka eller har hon en matning problem? Vad ska du göra? Identifiera utfodring störningar hos spädbarn och små barn är inte alltid lätt, eftersom barn tenderar att spotta upp och småbarn tenderar att plocka på sin mat. Här är en guide som hjälper dig avgöra om ditt barn har en verklig utfodring sjukdom eller är bara att gå igenom något normalt för åldern

Du behöver:.
Acetaminophen

. Hur man identifierar Utfodring Disorder av spädbarnsåldern och tidig barndom


1.
Börja med att märka om din baby är alltid hungrig. Bröstbarn, som inte är nöjda, kanske inte ta bröstet på rätt sätt eller mamman kanske inte har tillräckligt med mjölk. Flaskmatade barn som verkar vara ständigt hungrig kan ha ont i munnen
2.
Behandla barn som har ont i munnen med paracetamol. Om detta inte hjälper, tala med läkare om andra möjligheter.
3.
Watch för kraftfullt kräkningar efter en flaska eller omvårdnad. Detta kan tyda på ett tillstånd som kallas pylorusstenos, som uppstår när den nedre delen av barnets mage är förstorad. Maten är inte kan passera in i tarmen och är därför kastas upp. Endast en läkare kan diagnostisera pylorusstenos, så kontakta läkare omedelbart om barnet är kraftigt kasta upp stora mängder mjölk.
4.
Tillkännagivande om ditt barn hostar och fräser efter att ha druckit bröstmjölk eller formel. Detta kan tyda på ett utfodring sjukdom som kallas dysfagi, vilket gör att mjölken att gå in i lungan, snarare än magen. Detta måste anpassas till läkaren omedelbart.
5.
Var uppmärksam på gas och andra tecken på magbesvär. Detta kan tyda på att barnet är laktosintolerant. Om detta är fallet, så måste han ha soja eller den ammande modern måste skära ut mejeriprodukter från sin kost. Kontakta barnets läkare i det här fallet också.
6.
Watch för att spotta upp som orsakar obehag i barnet. Även om alla barn spotta upp då och då, bör det inte vara obekväm. Detta kan vara ett tecken på reflux, vilket är ett smärtsamt tillstånd som drabbar många barn och kan behandlas med mediciner.
7.
Titta äldre spädbarn och småbarn för överdriven dreglande, munkavle, och svårigheter att tugga och svälja. Detta kan indikera en sensorisk bearbetning eller oral-motor sjukdom. Om problemet kvarstår i flera dagar eller veckor, prata med barnets läkare om att ha honom utvärderats av ett utvecklingsperspektiv specialist. Terapi kan hjälpa denna typ av problem.

Tips och varningar


 • Kom ihåg att det är helt normalt för äldre spädbarn och småbarn att gå igenom perioder när de inte äter eller äta endast en typ av mat eller munkavle på nya livsmedel. Detta händer när de försöker att kontrollera sin miljö mer och mer. När dessa beteenden kvarstår eller barnet börjar gå ner i vikt, föräldrarna behöver kontakta läkare.
 • Tvinga aldrig mata en bebis eller småbarn. Detta kan orsaka oro för att äta som kan leda till ännu mer ätproblem.
 • alltid ge en mängd olika livsmedel, eftersom småbarn gillar att välja vad de ska äta.
 • Ge aldrig ditt baby medicin utan att först samråda med en läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla ett utslag rosecea face

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra uttorkning hos småbarn
 • hur man ska behandla öppna sår
 • hur man kan förebygga kvinnlig inkontinens
 • hur man kan bota en sol exponering huvudvärk
 • Hur identifiera trast mun
 • hur man gör en tårta blöja baby för en baby shower
 • Hur identifiera symtom på frekventa matsmältningsbesvär
 • hur man ska gå i vila utan receptbelagda läkemedel
 • sig att slappna av när hon födde
 • hur man tar hand om en papper skära
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com