hur man identifierar vaginal cystor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-01
Vaginal cystor är små säckar ligger inom slidan och under vaginal väggen. Dessa cystor innehåller vätska eller halvfast material och de kan uppstå från trauma till vaginan eller när en körtel eller är tilltäppt. Vaginal cystor är oftast smärtfria, runda klumpar och ganska ofta, inte kvinnor upplever några symtom alls. Men vissa kvinnor upplever obehag från vaginala cystor, men de kan få lindring med rätt behandling och läkarvård. Det finns några saker som du kan göra för att diagnostisera vaginal cystor.

Du behöver:
bäcken undersökning


1
Bestäm om du har några symptom på vaginal cystor. . . Även om många kvinnor inte har symtom är de vanligaste symtomen på vaginal cystor inkluderar en liten svullnad i slidväggarna, obehaglig smärta vid samlag och en klump som sticker ut i slidöppningen.
2.

Boka tid med din vårdgivare. Ring din läkare och boka en tid med honom så fort du märker något av symtomen vid vaginal cystor. Din vårdgivare kan ge dig en undersökning och avgöra om du faktiskt har vaginala cystor.
3.
Gå till ditt besök och träffa din vårdgivare. För att diagnostisera vaginal cystor, måste din läkare först fråga dig om dina symptom och ger dig en medicinsk bedömning. Hon kan också ställa frågor om din nuvarande hälsotillstånd och kontrollera om du har haft någon skada eller trauma i din vagina (t. ex. en tidigare operation). Var noga med att svara på alla hennes frågor ärligt.
4.
Fyll i de obligatoriska fysisk undersökning. Din läkare ger dig ett bäcken undersökning och undersöker hela vaginala området inklusive de reproduktiva organen (såsom livmodern, livmoderhalsen och äggstockarna). Han ser ut och känns för vaginal cystor, svullnad och klumpar i slidan och längs slidväggarna. Bäckenets undersökning är en ganska snabb förfarande och det bör bara ta några minuter att göra (mindre än 20 minuter).
5.
bekräfta diagnosen med din vårdgivare. Efter din vårdgivare kompletterar bäcken undersökning bekräftar hon med dig att du har vaginala cystor. Hon kan berätta hur många cystor du har, storleken på dem och den exakta platsen för varje cysta. Var noga med att ställa dina frågor vårdgivare om du är osäker om något.


Previous:nothing Next:hur man identifierar gallgångsatresi

Relaterade artiklar


 • hur hålla reda på långsiktig medicin scheman
 • hur man berättar vitiligo från svamp
 • hur man sparar pengar på medicin
 • hur man kan förebygga havandeskapsförgiftning
 • hur de ska hålla glad under en skada ekonomi
 • hur man förebygger grå syndrom
 • hur man förebygger Adderall missbruk
 • hur man hittar en specialist för ditt medicinska tillstånd
 • hur man kan förebygga hand-fot-mun-sjukdom
 • hur man gör modersmjölk te
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com