hur man ska behandla gallstas

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-25
Under graviditeten del kvinnor kan få en svår form av klåda förekommer oftast på händer och fötter, men kan noteras på bålen och hårbotten också. Detta tillstånd kallas Gallstas är en leversjukdom som påverkar 1-2 kvinnor av 1000. Kolestas förekommer oftast i den sista trimestern av graviditeten när stora mängder graviditetshormoner påverkar hur gallblåsan fungerar. Gallblåsan är en liten säck som håller och släpper galla produceras i levern som är nödvändiga för nedbrytningen av fett under matsmältningen. Gallblåsan kan påverkas av de höga nivåerna av graviditetshormonet och den bromsar eller stoppar flödet av galla därför orsakar en ackumulering av galla som så småningom spill i blodomloppet. Det är den uppbyggd av galla i blodet som orsakar klåda eller symtom som en mörk urin, trötthet, aptitlöshet och depression. Kvinnor löper högre risk att utveckla Gallstas inbegripa dem som bär multiplar (mer än ett barn), har haft tidigare leverproblem, eller om deras mor eller syster hade kolestas. Blodprover kan göras för att testa för gallstas. De tester kontrollera leverfunktionen, galla nivåer och bilirubin. Kolestas oftast blir bättre när barnet är fött, så födelse den enda sanna behandling av detta tillstånd, men nedan är några sätt att hjälpa till att hålla den under kontroll och hjälpa till att lindra klåda
1.
Tillämpa lokalt verkande kliar krämer till de drabbade områdena kan hjälpa till att hålla klådan under kontroll. I vissa svåra fall kan din barnmorska eller läkare kan ordinera en kräm med kortikosteroider.
2.
Använd medicinering för att minska koncentrationen av gallsyror. Det är ökningen av galla i kroppen som orsakar klåda, så detta steg kan bidra till att minska orsaken till klåda och göra den mer uthärdlig.
3.
Tar steroider hjälper barnets lungor mogna i förtid förlossningen, på grund av den ökade risken för det ofödda barnet. De högre nivåerna av moderns gallsyror orsakar stress på barnets lever eftersom barnet är beroende av moderns levern att ta bort syror från blodet. Så, i vissa svåra fall kan barnet behöva levereras tidigt för att förebygga fosterpåverkan.
4.
Använda örter för att stödja och bibehålla en frisk lever är viktigt om detta tillstånd finns. Att hålla levern fungerar normalt kommer att hålla detta tillstånd blir för svår. Några goda örter för att försöka inkludera Dandelion Root och Thistle Milk. Båda dessa är bra för levern och kan drickas dagligen som te eller tas i kapselform.
5.
Med ett icke-stress test två gånger i veckan för att se till att barnet är hantering av tillstånd okej och inte är stressad. En icke-stresstest övervakar takt baby hjärta under värkarna att mamman kan vara med, vanligtvis Braxton-Hicks kontraktioner. Resultatet av testet kommer att avgöra vad tillvägagångssättet din barnmorska eller läkare anser är bäst.
6.
Komma regelbundna blodprov för att övervaka galla nivåer och leverfunktionen. Det kommer att vara viktigt för din barnmorska eller läkare för att kontrollera nivåerna av galla i blodet och hur din lever fungerar. Denna information kommer ytterligare avgöra om barnet skulle födas tidigt eller om det är säkert att fortsätta med graviditeten.

tips och varningar


 • Om du märker något av symptomen för Gallstas som extrem klåda på händer, fötter, bål eller hårbotten, mörkfärgad urin, ljus färgade tarmrörelser, utmattning, minskad aptit och /eller depression bör du tala med din vårdgivare. Det är viktigt att fånga detta tillstånd tidigt och hålla den under kontroll.


 • Previous:nothing Next:hur man förebygger Klinefelters syndrom

  Relaterade artiklar


 • hur du packar en blodig näsa
 • hur man gör Hara andas
 • hur man identifierar gingivostomatitis
 • hur man väljer en ortos
 • hur man kan bli av psoriasis under naglarna
 • hur man kan förebygga hand-fot-mun-sjukdom
 • hur man känner igen tecken på torr drunkning
 • hur man identifierar gallgångsatresi
 • Hur identifiera trast mun
 • hur man kan hantera Klinefelters syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com