hur du tar bort hår

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-08
Medan de flesta människor njuta av att ha håret på huvudet, det finns många andra områden av kroppen där håret är oönskade. Kroppsbehåring kan fula beroende på var det är och hur mycket av det är synligt. Du behöver inte vara plågas av oönskat hår. Det finns många olika metoder som finns för att du ska ta bort oönskade hår från kroppen

Du behöver:.
Rakkräm eller gel
. Razor.
Pincett.
Hårklippare.
Body vax och band vax.
Hårborttagningsprodukter krämer.
Laser hårborttagning.
Elektrolys.
Threading.

Hur man tar bort hår


1.
Titta in i olika metoder för hårborttagning. Det finns flera sätt att ta bort hår från kroppen. Vissa av metoderna kan vara ganska smärtsamt medan andra metoder är relativt smärtfri. Innan du bestämmer vilken hårborttagning metod är bäst för dig, anser att känsligheten på din hud och din personliga smärttröskel.
2.
Köp tillbehör du behöver. Beroende på metod för hårborttagning du väljer kommer du att behöva köpa rakkräm eller gel, rakhyvlar, pincetter, hårklippningsmaskiner, kropp vax och band vax, depilatory krämer eller betala för att få håret bort med laser, för elektrolys eller gängning.
3.
Bestäm om du vill att hårborttagning vara permanent, tillfälligt eller lång sikt. Om du vill ha något snabbt och enkelt, rakning, tweezing hårklippningsmaskiner eller hårborttagningsprodukter krämer kan vara de bästa alternativen. För hårborttagning som varar några veckor eller mer, fräsning eller vaxning finns alternativ att överväga. För långvarig eller permanent hårborttagning, anser laser hårborttagning eller elektrolys.
4.
Rengör området där håret ska tas bort innan du tar bort något hår. När området är rent, om du tar bort håret på egen hand kan du fortsätta med borttagning metod som du väljer. För rakning, löddra området med rakkräm eller gel. Använd en vass rakkniv att raka håret av. Var noga med att raka i hårets tillväxt för att förhindra inåtväxande hårstrån. Om du plockar använder pincett för att plocka de strån du vill ta bort. Hårklippare kan användas för att trimma hår från huvudet eller andra områden men bör användas med försiktighet. Se till att du har dem på rätt inställningen för längden på håret som du har. Om du använder en hårborttagningskräm, följ anvisningarna på förpackningen som talar om för dig hur länge du ska lämna in krämen på innan du torkar bort det. Var noga med att inte lämna hårborttagningsprodukter krämer på alltför länge, eftersom de kan bränna eller irritera huden.
5.
Konsultera en professionell tekniker hårborttagning såsom laser hårborttagning, elektrolys och gängning. Det är bäst att ha en professionell ta bort håret med dessa metoder för att säkerställa att det görs på rätt sätt. Laser hårborttagning och elektrolys kan vara ganska dyra. Att vara en kandidat för laser hårborttagning, hår ska tas bort måste vara mörkare än omgivande hud. Både laser hårborttagning och elektrolys kan kräva flera sessioner för att ta bort alla hår och uppnå önskade resultat.

Tips och varningar


 • Även vaxning kan göras hemma kan det vara en bra idé att gå till en professionell så att du inte råkar slita huden tillsammans med håret.
 • Om du brukar få inåtväxta hårstrån eller rakhyvelsutslag, leta efter produkter som är tillverkade speciellt för att förebygga eller minimera dessa effekter.


 • Previous:nothing Next:hur man motiverar barn att vara vältränad

  Relaterade artiklar


 • hur man förebygger Klinefelters syndrom
 • hur man förebygger ryggskador samtidigt ta hand om en nyfödd
 • hur man identifierar myom
 • hur man vet vilka eteriska oljor är säkra för barn
 • hur man kan bli av mjölkskorv
 • hur man kan bli av psoriasis under naglarna
 • hur man överlever graviditetsillamående
 • hur man förebygger omphacele
 • hur man hanterar arteriell emboli
 • hur man handskas med den första månaden av nya moderskap
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com