hur man byter en sängliggande person

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-23
Detta är hur det görs på sjukhus, av professionella vårdare

Du behöver:. .
Ett extra försättsblad (icke-monterade) utöver den ordinarie säng kläder
.
(Tillval) en trapets bar monterad över sängen.
.


1.
Bedöm personer funktionsförmåga. Har de någon överkroppen styrka? Hur mycket kommer de att kunna hjälpa till med rulle, överföring eller flytta? Kan de hålla sig över under en rulle för att låta dig ren, byta sängkläder, etc. . . ? För denna artikel kommer vi att ta ett totalansvar lyfta utan hjälp från sängen ridit person.
2.
Ta en extra icke-monterade försättsblad och hälften den två gånger. Med andra ord vika längd över två gånger så det är 1 /4 är det ursprungliga längd, men samma bredd. Placera den under patientens höfter. Försök att få det under nedre ryggen (länd-området) i toppen, och ungefär halva låret i botten. Detta kommer att bli vårt "draglakan".
3.
För en dra upp i sängen, har patienten böja knäna upp om de kan, om de inte kan böja knäna upp för dem. Om sängen är reglerbar som ett sjukhus stil säng använda Trendelenburg funktionen på sängen för att sätta huvudet lägre än foten, arbetar så allvar med dig. Om det är en vanlig säng, och personen är tung användning 2 personer eller mer för att hjälpa till. Ta två sidor av extra blad vikt till vara vår draglakan och dra upp, och mot huvudet i sängen. Det är verkligen rekommenderat att använda minst 2 personer för en dra upp med ett draglakan en person kan hjälpa till. Du kan också dra till vänster eller höger sida av sängen som du går fram till positionen för nästa drag, rullen.
4.
Efter att dra patienten till ena sidan av säng eller det andra, använder sidan av draglakanet motsatt dig att rulla patienten in i dig. Tvärbalk rekommenderas så att ni båda inte hamnar i golvet om patienten är tyngre än du eller mycket slapp. Alltid rulle i spinal anpassningen, hålla axlarna parallellt med höfterna, inte vrida bålen under en rulle. Om du behöver rengöra en smutsig säng, efter valsningen med draglakanet Du kan nu använda de personer höften och axeln för att hålla dem över, stoppa in draglakanet och lakan under dem på den sidan, placera den nya lakan på att sida av sängen, stoppa dem under patienten, och rulla dem åt andra hållet med samma teknik som tidigare att ändra ett ockuperat säng utan att få personen ur sängen. Naturligtvis om patienten är helt sladdriga du kommer att ha 2 personer.
5.
Att klä en person som är sängen ridit använda rulla teknik som du skulle för en säng förändring, men i stället för tucking och förändrade ark, ta bort och ersätta kläder, först den ena sidan än den andra. Tyvärr, om patienten är helt oförmögna att hjälpa, kan detta vara en svårighet förfarande, och är sällan snabb eller graciösa, och du kanske måste överväga flera individuella behov, såsom lemmar med begränsad rörlighet, eller ömma och svullna lemmar. Vänd byxor och strumpor ut och in för att dra dem över lättare. Knappen upp tröjor är oftast lättare att få på och av, och T-shirts, och dra overs kan vara problematisk.

Tips och varningar


 • Clean, återfuktad hud är lättare att glida över kläder.
 • Stäng alltid en säng ridit person minst var 2 timmar om deras tillstånd tillåter
 • Använd kuddar för att hålla någon i en platta position.
 • Du kan använda ett böjt knä för hävstång i en svår roll, så länge du håller höfter och axlar i anpassningen.
 • Om sängen är reglerbar som en sjukhussäng bekanta dig med kontrollerna och använder dem till din fördel. Sjuksköterskor har mer ryggskador än något annat yrke från detta ständiga behov av att flytta sängen ridit patienter. Spara ryggen! Lyft sängen till en lämplig höjd för att underlätta rullande, och dra patienten upp.
 • Låt dig inte i en hast, tror att manövrera genom, och köra den med minsta energiförbrukning. Efter att ha hittat det bästa sättet att göra en viss manöver i din omständighet, kommer upprepning bygga hastighet.
 • Om nivån på den vård din älskade kräver är mer än du kan hålla, anser långsiktig placering i en lämplig anläggning. Gör vad som är bäst för din älskade en, och dig själv.
 • Lämna inte någon i en helt platta position för en längre tid, särskilt om de är mycket sjuka. Detta kan minska hjärtminutvolymen genom att trycka på orgel vikt på vena cava, och stora kroppspulsådern.
 • inte Försök rulle utan tvärbalk om patienten är slapp, och du är ensam.


 • Previous:nothing Next:hur man byter en sängliggande person

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar skallskador
 • hur man ska gå i vila utan receptbelagda läkemedel
 • hur man identifierar akut cerebellär ataxi
 • hur man ska behandla mässling utslag efter en MPR-skott
 • Hur man vet om skor är rätt storlek
 • hur man identifierar kvinnlig inkontinens
 • hur man byter en sängliggande person
 • hur man undviker köldskador
 • hur man ska behandla kvinnlig inkontinens
 • Hur du tar en välförtjänt paus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com