hur man känner igen symptomen på perimenopause

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-22
Perimenopause är känd som den tid före den egentliga klimakteriet inträffar. Det kan börja så tidigt som en kvinnas slutet av trettiotalet. Menopause sägs ha inträffat en gång en kvinna har gått ett år utan en menstruation. Perimenopause kan vara två till åtta år och en mängd symtom får eller inte får förekomma. Här är hur man känner igen symtomen på perimenopause

Du behöver:.
Läkare eller gynekolog

hur man känner igen symptom på klimakteriet


1
Spåra dina menstruationer. Förändringar i din cykel kan vara ett tecken på klimakteriet. Vissa kvinnor kan hoppa över deras menstruationer medan andra upplever en skillnad i deras perioder. Dessa skillnader kan innehålla allt från tyngre perioder, lättare perioder, längre perioder eller kortare perioder. Det är alltid en bra idé att diskutera några betydande förändringar du upplever med din läkare.
2.
Rapport till din läkare om sömnproblem du har. Sömnlöshet är ett symptom på klimakteriet som kan orsaka kvinnan upplever att det påverkas av sömnbrist. Detta symptom kan vara mild, men du och din läkare kan diskutera alternativ som finns för att göra din sömn problem mindre besvärande.
3.
Tala om för din läkare om alla förändringar du upplever med dina hjärtslag, såsom oregelbunden hjärtrytm eller hjärtklappning. Hjärtklappning är ett symptom, men kan också vara ett tecken på en annan medicinskt problem. Se till att din läkare är medveten om eventuella ändringar som du märker med dina hjärtslag. Veta kan hjälpa honom avgöra orsaken till förändringar i dina hjärtslag.
4.
Talar om för läkare någon känslor av depression, oro, ångest eller andra emotionella förändringar. Detta är ett tecken på klimakteriet. Återigen kan dessa symtom behandlas och det finns ingen anledning att lida ensam. Tala med din läkare så hon kan hjälpa dig att veta vad dina alternativ för behandling.
5.
Tala om för din läkare om vaginal torrhet du upplever. Andra villkor kan orsaka detta, men det är också ett symptom på klimakteriet. Rådgivning din läkare om alla symtom kommer att hjälpa honom i att diagnostisera dig, samt göra något för att lindra dina symtom.
6.
Tala med din läkare om någon värmevallningar eller huvudvärk kanske du erfarenhet. Även om dessa är kända som symptom på klimakteriet, kan de uppträda under perimenopause och medan du fortfarande har en menstruationscykel, även om den är oregelbunden. Det finns alternativ för att lindra dessa symptom, så om de är besvärande, bör de diskuteras med din läkare.

Tips och varningar


 • hålla en öppen linje kommunikation med din vårdgivare är den enskilt viktigaste du kan göra för din hälsa. Alltid rapportera symptom du upplever med din läkare-även om de kan verka lindriga eller obetydliga till dig. Låt läkaren avgöra vilka symtom kräver behandling och som inte gör det.


 • Previous:nothing Next:hur man bli gravid efter en äggledaroperation

  Relaterade artiklar


 • hur man förlora övervikt efter graviditet
 • hur man använder probiotika för hälsan
 • Hur vet man att en kvinna har ägglossning
 • Hur identifiera trast mun
 • hur man gör tvillingar
 • hur man identifierar vaginal cystor
 • hur man gör en kall pack
 • hur man eliminerar löss
 • hur man hittar en massageterapeut
 • hur man förebygger uretrit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com