hur man kan anpassa verksamheten för att främja omfattande användningen motoriska

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-14
Stora muskler används för att böja, sträcka, stå, gå, springa, hoppa, hoppa och galoppera. De är de muskler som används för att sitta rakt och stödja kroppen. Utan stora muskelträning, skulle du nedgången över, andas mindre lätt och inte kan gå, stå eller springa. Vare muskelslapphet är av brist på motion, ett symptom på sjukdom eller funktionshinder, eller från effekterna av åldrande, är det möjligt att fördröja, stoppa och med vända dessa effekter. Beroende på svårighetsgraden, kan det emellertid vara nödvändigt att anpassa verksamheten att främja och utveckla stora användning motoriska.

Du behöver:
Vadderad terapi bord eller höjas matta
. Core bollar i olika storlekar.
Terapi bandet, rullade handduk, eller nylon hopprep.
Stillastående cykel.
Kavel.


1.
Börja med att utvärdera individens nuvarande konditionsnivå. Kan de sitta rakt? Stand? Gå utan att halta? Gå utan mekaniska hjälpmedel? Kör? Hoppa över? Gallop? Kan den enskilde upp hans armar över huvudet? Lägg dem ut åt sidorna i axelhöjd? Sätt dem framför i axelhöjd? Höj dem över huvudet från axelhöjd utan att böja armbågarna? Kan de enskilda höja sina ben från sittande position, så att de inte förlängs framför honom? Sprid isär dem medan du håller dem rakt ut? Ta knän till bröstet liggande på rygg? "Pedal" cykel stil medan liggande på rygg? Stå med benen isär stund så att fötter är även med axlar? Stå på ett ben utan att vobbla eller faller? Böj och tår touch? Böj och röra knäna?
2.
När du vet där individen börjar från, utarbeta strategier för att tillåta honom att delta i aktiviteten. För någon som har svårt att sitta upp, ge positionering hjälpmedel som bröstband, bolstrar, brickor och allt annat som hjälper den enskilde att använda bra kropp positionering. Flytta ofta så att kroppen blir van vid att använda musklerna effektivt och korrekt.
3.
För någon med rörelseomfång svårigheter, uppmuntra nå, öka armar och ben, och skjuta med fötterna . Tvinga inte någon rörelse, men inte uppmuntrar den enskilde att tänja lite längre varje gång. Dinglande badbollar eller ballonger från taket kan uppmuntra nå och trycka. Uppmuntra individen att träffa bollen eller ballonger början bara lite längre bort varje gång. Bröst passerar uppmuntra trycka. Håll bollen mellan de båda hand, med handflatorna ut mot den person du vill ta emot bollen. Använd en driver rörelse mot den andra personen och släpp ball. A brödkavel kan användas för att uppmuntra att trycka och nå. Den enskilde kan ta brödkavel i båda händerna och tryck det framåt längs bordet så långt han eller hon kan nå, sedan dra den tillbaka mot kroppen. Samma rörelse kan också utföras med fötterna, medan man ligger ner eller när du sitter upp. Bara hålla den rullande stift under fötterna och använda dem för att driva den framåt, sedan dra den tillbaka mot kroppen. En fot massager med den lilla pärlor på rullband är också bra för detta.
4.
Spela bönor väska spel såsom majs hål eller kasta över. Kasta lömska sittande, sedan overhand. Stödja den enskilde i att stå att kasta också. Använd en badboll eller ballong för att uppmuntra höjer sina armar ovanför huvudet. Kasta bollen försiktigt till individen och uppmuntra vadd med händerna, gripa och kasta, eller rulla den till nästa person. Arbeta med terapi band, rullade handdukar eller en nylon hopprep. Ta bandet, handdukar eller linan med båda händerna satte sina fötter i mitten och utvidga passiv så långt som sträckan av material som används kommer att tillåta (se Resurser).
5.
Använd en stillastående cykel eller en anpassad pedalsetet att uppmuntra ben och arm träning. En anpassad pedalsetet står på ett bord och trampade med händerna. Det hjälper till att utveckla överkroppen rörelseomfång. Använd terapi bollar och bollar medicin samt bolster att lägga på, rulla och skjut när du tränar.
6.
För individer med kraftigt förtvinade muskler, lägg dem på en terapi bord eller vadderad matta och låta dem röra sig fritt. Bistå personen i rullande från sida till sida, dra benen upp så att knäna går till bröstet, och höja benen ovanför kroppen. Långsamt och försiktigt uppmuntra knän att böja och sedan förlänga benen, återgå till vilande läge där benen är fullt utsträckta. Upprepa med armar. Om individen kan, hjälpa dem att rulla över på magen och försöka höja sitt huvud. Uppmuntra användning av vapen för att höja kroppen också.

Tips och varningar


 • Börja långsamt. Låt den enskilde att göra saker på hans eller hennes egen takt.
 • Uppmuntra individen att sträcka lite mer varje gång, men inte tvinga någon.
 • Se individen utvärderas av en läkare och en plan är framtagen av en licensierad sjukgymnast.
 • Tvinga inte en enskild att gå utanför sina nuvarande utbud av rörelse, helt enkelt uppmuntra dem att nå lite längre eller ytterligare varje gång
 • Om en individ gör motstånd, stoppa aktivitet och. Försök igen senare.


 • Previous:nothing Next:hur man håller det endokrina systemet friska

  Relaterade artiklar


 • hur de ska hålla glad under en skada ekonomi
 • hur man använder B-vitamin för att förbättra fertiliteten
 • hur man tar hand om en papper skära
 • hur man undviker att få för mycket vikt under graviditeten
 • hur man ska hantera Creutzfeldt-Jakobs sjukdom
 • hur man förebygger placenta insufficiens
 • hur man återhämta sig från en stroke
 • hur man ska äta för en frisk prostata
 • hur man tvättar händerna ordentligt för att förhindra spridning baciller
 • hur man hittar lösningar för en sinus-infektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com