hur man kan förebygga Crohns sjukdom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-05
Crohns sjukdom, en inflammatorisk tarmsjukdom, drabbar upp till 480. 000 amerikaner. Crohns sjukdom innebär kronisk inflammation av slumpmässiga områden i tjocktarmen och tarmarna, vilket orsakar svår diarré, akuta buksmärtor, feber, aptitlöshet och trötthet. Sjukdomen har inget botemedel, men kan behandlas med medicinering och kost. Orsaken till Crohns sjukdom är okänd, även om det verkar vara en genetisk faktor. Om en förälder har Crohns, har du en högre risk att utveckla sjukdomen. Det finns för närvarande inga medicinskt dokumenterade sättet att förhindra Crohns sjukdom. Du kan dock ha möjlighet att minska risken för att utveckla Crohns sjukdom genom din livsstil och kost. Här är några tips som hjälper dig att minska dina chanser att utveckla Crohns sjukdom

Du behöver:.
Sund och balanserad kost
. Rökfri livsstil.
Aktiv livsstil.
Avslappning plan.

Hur man undviker Crohns sjukdom


1.
Sluta röka. Rökning kan bidra till utvecklingen av Crohns sjukdom. Crohns sjukdom hos patienter som röker upplever mer akuta symtom och frekventa skov än rökfri patienterna.
2.
Begränsa konsumtionen av alkohol. Overindulgence i alkoholhaltiga drycker har en negativ effekt på mag-tarmkanalen, vilket leder till en gastrointestinal miljö som kan bli mottagliga för Crohns sjukdom.
3.
Äta en stor mängd av frukt och grönsaker. Frukt och grönsaker ger viktiga vitaminer och näringsämnen. Denna mat grupp är också lätt att smälta. Livsmedel som är lätta på matsmältningsorganen är skonsamma för din kolon och tarmar. Crohns är mindre sannolikt att bilda i en sund mag-tarmkanalen. Dessa typer av mat kan du dessutom hålla nöjd så att du inte frestas att ständigt mellanmål på skräpmat.
4.
Få massor av fiber i kosten. En hög fiber diet kommer att hålla din kolon och tarmar frisk. Brist på fibrer kan orsaka förstoppning och förhindra att tarmarna från att fungera korrekt. Osunda tarmvanor och förstoppning kan leda till kroniska sjukdomar som Crohns sjukdom och andra inflammatoriska tarmsjukdomar.
5.
Följ en fettsnål kost. Studier har visat att hög fetthalt, låg-fiber diet kan bidra till Crohns sjukdom. Välj fettsnål mat som är lättsmält.
6.
Minska socker i kosten. Överdriven Socker kan orsaka hormonella obalanser, fetma, diabetes och karies. Mycket socker kostvanor kan också leda till Crohns sjukdom.
7.
Ät en välbalanserad kost som innehåller tillräckligt med protein för att hålla kroppen frisk. Konsultera en dietist för att utveckla en diet plan för dina specifika behov. Låt nutritionist vet att du vill ha en diet plan inriktad på att förebygga inflammatorisk tarmsjukdom och en sund mag-tarmkanalen.
8.
Ta en kvalitet multivitamin och omega-3 fettsyror att göra vissa att du får tillräckligt med näringsämnen i kosten. Omega-3 fettsyror stödet totala hälsa och hjälpa mag-tarmkanalen. Omega-3 fettsyra är ibland används för att hjälpa patienter med Crohns sjukdom förhindra återfall av symtomen. Roll av omega-3 fettsyror vid Crohns sjukdom förvaltning är diskutabelt. Vissa studier tyder på att omega-3 fettsyror hjälpte patienterna bor symtomfria. Andra studier fastställt att omega-3 fettsyror hade ingen effekt på att förebygga flare-ups. Omega-fria fettsyror kan fungera bäst för att vidmakthålla en god hälsa för att förhindra den inledande utvecklingen av Crohns sjukdom.
9.
Håll dig aktiv. Regelbunden motion är ett bra försvar mot Crohns sjukdom och de flesta kroniska sjukdomar. Fitness håller kroppen balanserat, bränner kalorier, ökar energi och underlättar matsmältningen.
10.
Minska stressen. Hög stress kan spela en roll i utvecklingen av Crohns sjukdom. Det är viktigt att hitta ett sätt att slappna dagligen och minska stressen i ditt liv. Utveckla en avslappning plan för att hjälpa dig att undvika stress. Hitta några roliga aktiviteter som hjälper dig att varva ner. Umgås med nära och kära. Lyssna på musik. Gå på bio. Ta en lugn promenad på en trevlig dag. Om du har en stressfri livsstil kan du minska dina chanser att utveckla Crohns sjukdom.

Tips och varningar


 • Drick mycket vatten. Vatten hjälpmedel matsmältningskanalen och bidrar till kolon och intestinala hälsa.
 • Ät inte mat som innehåller laktos om du är laktosintolerant. Det är inte en bra idé att missbruka matsmältningssystemet. Använd istället laktos enzymer när man äter livsmedel som innehåller laktos. Du kan också äta laktos förbehandlat mat.
 • Undvik förstoppning. Om förstoppning inträffar, äta mer fibrer eller ta laxermedel och dricka extra vatten för att lindra detta problem. Håll ditt magtarmkanalen friska.
 • här artikeln inte på något sätt skall tolkas som medicinsk rådgivning. Se en läkare om du har något medicinskt tillstånd som kan vara Crohns sjukdom.
 • Om du upplevt några symptom av Crohns sjukdom, en läkare omedelbart. Symtomen är feber, buksmärtor, och svår blodig eller vattnig diarré.
 • Se en läkare om du någonsin ser blod i avföringen.


 • Previous:nothing Next:hur man ska äta för en frisk prostata

  Relaterade artiklar


 • hur att upprätthålla en god hygien
 • hur man gör en het ris väska
 • hur man identifierar intrauterin tillväxthämning
 • hur du packar en blodig näsa
 • hur man identifierar epicanthal rynkor
 • hur att mata en patient
 • hur man hanterar trakeit
 • hur att hålla sig frisk som en tonåring
 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
 • hur man bestämmer storleken organ ram
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com