hur man tar hand om det endokrina systemet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-18
Det endokrina systemet reglerar hormoner i kroppen. Bestående av hypofysen, binjurarna, sköldkörtel, bisköldkörtel, pineal, äggstockar, testiklar, och bukspottkörtel. Dessa endokrina körtlarna arbetar tillsammans för att utsöndra speciella hormoner som ger olika resultat. Till exempel, äggstockar utsöndrar östrogen och hypofysen utsöndrar tillväxthormon. Utan det endokrina systemet, skulle kroppen inte kunna fungera. Eftersom det endokrina systemet är avgörande för människors liv, att hålla det friska är viktigt. Det finns vissa saker du kan göra för att hålla ditt endokrina systemet i toppskick.
1.
Undvik steriods. Steriods påverkar naturliga hormonproduktionen, såsom män producerar testosteron. Steriod användning kan orsaka kvinnor att växa ansiktshår, män att ha krympt testiklarna och beteendestörningar såsom aggression och omotiverad ilska.
2.
Vila mycket. Sömn är ett av de bästa sakerna du kan göra för att hålla sig frisk. Våra kroppar behöver minst åtta timmars sömn varje natt för att fungera korrekt. Medan kroppen vilar, utsöndrar det endokrina systemet hormoner och reparationer olika delar av kroppen.
3.
Ät en hälsosam kost. Livsmedel rika på vitaminer, jod och kalcium bidrar till att hålla hormoner på rätt nivå. Överätande och konsumera livsmedel med hög fett-hämmar fungerande endokrina körtlarna.
4.
Delta i ett regelbundet träningsprogram. Människor som lever ett stillasittande liv är benägna att fetma som inaktivitet och överätande brukar gå hand i hand. Fetma hämmar inverkan av insulin och leder till vuxen debut av diabetes.
5.
Slappna av och sakta ner. Stress orsakar ohälsa och sjukdom. Ganska ofta en sjukdom är resultatet av långsiktiga stress. Vid den tid då patienten söker behandling, har kroppen redan äventyrats. Ta hand om dig själv genom att vila mycket, dricka åtta glas vatten om dagen, motionera och äta en hälsosam kost.


Previous:nothing Next:Hur identifiera ett fläckiga utslag på ett barns ansikte

Relaterade artiklar


 • hur du packar väskan för förlossning
 • hur man förebygger Rett syndrom
 • hur man förebygger första gradens brännskador
 • hur man introducerar sensorisk integration aktiviteter i klassrummet
 • hur man förebygger uretrit
 • hur man hanterar blandad cerebral pares
 • hur man förebygger placenta insufficiens
 • hur man tar hand hår under en peruk
 • hur man identifierar McCune-Albrights syndrom
 • hur man stanna hydrerade under vågor sommarvärmen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com