hur man tar hand om lederna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-14
Ledvärk måste rapporteras till en läkare för diagnos och behandling. Orsaken och behandling för problem med lederna kan variera vilt. Men det finns enkla åtgärder som alla kan ta för att hålla lederna friska
1.
Practice god hållning. Detta steg är viktigt eftersom ställningen påverkar hela din kropp, oavsett om sittande eller stående, leder i nacke, rygg, höfter och knän. Tänk dig att du har ett glas vatten på toppen av huvudet och att du inte får låta det vara. Försök att komma ihåg att suga i magen, lyft hakan och dra axlarna bakåt. Bära korrekt monterat skor kan också göra underverk för att göra en god hållning lättare att få. Höga klackar orsaka rejäla påfrestningar.
2.
Behålla en hälsosam vikt. Tänk på att bära omkring på extra vikt kan leda till små tårar som bryter ner brosk. I knäna, i synnerhet är detta viktigt eftersom knäna stödja kroppens vikt. Förlora bara några pounds kan avsevärt minska den eventuella skada på dina leder. Dessutom kan en liten viktminskning avsevärt minska ledvärk.
3.
Var uppmärksam på vad du äter. Omega-3 fettsyror som finns i fisk har visat sig hjälpa ledsmärta. Samma syror kan också hjälpa till med inflammation. Överväg att lägga till tonfisk och lax till din diet, och använder fiskolja kosttillskott samt vitamin D.
4.
Gör utöva en prioritet. Du kommer att kunna minska ömhet och smärta i lederna, men får du dessutom förbättra din allmänna flexibilitet. Du kan också stärka musklerna genom träning. En balans mellan en rad olika övningar kommer att uppnå de största vinsterna. Inkludera styrketräning och andra övningar som syftar till att styrka musklerna. Inkludera övningar för att öka flexibiliteten. Bland annat yoga och tai chi är hjälpsam. Inkludera aeroba aktiviteter som promenader och jogging. Se till att du deltar i dessa aktiviteter under minst 20 minuter för att höja pulsen på lämpligt sätt.
5.
Ta över disk kompletterar endast under läkarens ledning.


Previous:nothing Next:hur man kan anpassa verksamheten för att främja omfattande användningen motoriska

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra uttorkning hos småbarn
 • hur man hittar en specialist för ditt medicinska tillstånd
 • hur man får över influensa snabbt
 • hur man rengör ditt hem med ättika och bakpulver
 • hur man ska behandla fotsvamp med munvatten
 • hur man förebygger första gradens brännskador
 • hur du spårar BBT i samband med graviditet
 • hur man identifierar Klinefelters syndrom
 • hur man ökar självkänslan
 • hur man hanterar trakeit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com