hur man upptäcker bedrägerier och oredlighet i forskning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-15
Bedrägeri och oredlighet i forskning är en avsiktlig och allvarlig avvikelse från normal praxis såsom fabricering, förfalskning och plagiat. När du letar efter fel, måste du kunna skilja mellan 1) oskyldig okunnighet och brist på kunskap och 2) slarv och 3) ont uppsåt. Att utreda bedrägerier kan bli komplicerat, men för förenkling skulle ett exempel på oskyldiga okunnighet vara "antedatering handlingar" såsom försökspersonens informerade samtycke form eftersom ämnet glömde hittills det när de undertecknats. Ett exempel på slarv är avslutad besök datum för varje besök innan den inträffar och glömmer att korrigera den dag då besöket inte händer. Viktigast är ett exempel på onda avsikter att skapa patienter och skapa data. Denna artikel kommer att berätta hur man skall närma processen och avgöra om bedrägeri som händer på din delförsöksledare forskningscentrum

Du behöver:. .
Grundläggande god klinisk sed kunskap
Clinical Research Center.


1.
Intervju personalen före, under och efter din inspektion. Jag har undersökt minst 3 fall av utredare sajt bedrägerier inom de senaste 5 åren. Varje gång var det bedrägeri som ursprungligen upptäcktes av Clinical Research Associate och i allmänhet genom diskussioner med klinisk forskning personal och granska dokument. När bedrägeri förekommer, det finns alltid en person som inte är glad för det, men rädd för deras jobb och håller tyst eller någon som inte kan vänta med att skryta om sin smartness. Använd din intuition och färdigheter observation att hitta den personen.
2.
Jämför data i mål rapporten Form (CRF), patientjournaler och dokument källan till varandra. Leta efter konsekventa avvikelser överensstämmer likheter. Till exempel hade en av mina bedrägerier 80 patienter inskrivna. Av de 80 patienter, mer än 60 hade samma blodtryck (BP) och puls (HR) för praktiskt taget varje besök. Har samma person tar varje BP och HR läsning? Var informationen dokumenteras av samma person? Om så är fallet, intervjua dem och fråga hur dessa resultat har erhållits. Dokument förklaringen och om det låter "overkligt eller omöjligt", tryck på med din intervju. Om de är spinning en berättelse, tenderar de att resa sig upp. Ibland människor gör oskyldigt misstag. Jag hade ett sajt med 148 personer med samma EKG läsning för var och en av tre besök. Jag var bekymrad eftersom hela den kliniska forskningscentrum samordnare verkade väldigt bra på sitt jobb och ärlig. Under intervjun upptäckte vi att hon var manuellt beräkna resultaten. Hon insåg efter intervjun och samråd med en tekniker som under de senaste 5 åren hon hade använt fel formel. Det var ett oskyldigt misstag som såg ut som bedrägeri, men du ser hur det också kan bli kostsamt, att de ämnen och sponsorn. Det är därför det är viktigt att skilja ärliga misstag från bedrägerier.
3.
Jämför signatur på informerat samtycke Form, CRF, och andra dokument källa till klinisk forskning sajt signatur log ( ett obligatoriskt dokument för kliniska prövningar) för noggrannhet och korrekthet. Jämför motivet underskrift de på patientjournaler och andra handlingar i akterna att bekräfta att det är föremål namnteckning.
4.
Kontrollera att det finns historiska medicinska journaler för varje ämne. Om det inte finns några historiska journaler, leta efter ett intyg undertecknat av föremål med skälen till sådana register är inte tillgängliga på klinisk forskning sajten.
5.
Kontrollera besök datum, födelsedata, och andra demografiska uppgifter för att säkerställa att ämnena är verkliga och arbetar med webbplatsen.

tips och varningar


 • Trust tjänas så förvänta bedrägeri och låt den dokumentation bevisa att du fel.
 • Läs och utvärdera EKG, laboratorieresultat, och andra önskade resultat. Inte bara inventera och kontrollera register existens.
 • Leta efter fullständighet i dokumentationen. Observera sidnummer. Fråga dokument med saknade sidor.
 • Fråga saknas och ofullständiga information som datum och tider.
 • Var artig men bestämd och inte låta dem komma undan dina svar med hotelser teknik.
 • Dokumentera dina iakttagelser, hitta och samtal. Få kopior av misstänkta handlingar.
 • genast rapportera till sponsor.
 • Bedrägerierna drabbar alla. Det förseningar få nya terapi för allmänheten, men framför allt bryter mot de människor som var modiga nog att delta. Inte rapportera bedrägerier och oredlighet i forskning gör dig lika skyldig som den person som gör det.


 • Previous:nothing Next:hur man gör tvillingar

  Relaterade artiklar


 • hur man läser ett tbc-test
 • hur man ska bekämpa åldrandet
 • hur man känner igen tecken på torr drunkning
 • hur man förebygger placenta insufficiens
 • hur man kan förhindra fall hemma äldre
 • hur man identifierar hand-fot-och klövsjuka
 • hur man identifierar omphacele
 • Hur blir din egen personliga tränare
 • hur man ska behandla bröstvårtan problem
 • Så för att lindra ryggont
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com