hur till återvinna efter förlossningen

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-06
Förlossning är en vacker och spännande sak, men kan också vara långa, smärtsamma, och ansträngande. Direkt efter bebisen är född, har du en explosion av adrenalin och spänning när du hör ditt barn gråta. Du är så fokuserad på att titta på och beundra ditt barn att du kan känna att du är på toppen av världen. När epidural nöts bort och saker börja bromsa, din känsla av att vara på toppen av världen ersätts med trötthet och viss smärta. Här är några idéer för hur att återhämta sig efter förlossningen.

Du behöver:
-Paracetamol eller ibuprofen
.-Familj för support
.-Vila


1
Få all den vila du kan medan på sjukhuset. . . Om du hade barnet på sjukhuset, njuta all den hjälp och vila du kan få innan du måste gå hem igen. Många människor är redo att åka hem nästa dag så att de kan återhämta sig i en bekant och mer bekväm miljö. De känner sig oftast mer bekväm på deras egna hem än på ett sjukhus. Har din make bo med dig över natten. Han kan följa med barnet när sjuksköterskorna ta ut honom för att ha gjort tester, om de ens ta honom eller henne ur ditt rum. Medan de tar ut barnet, kan du vara vilande.
2.
Acetaminophen eller ibuprofen. Efter att ha barnet känner du förmodligen någon kramper. Om det inte är ditt första barn kommer kramp troligen starkare och att du känner dig väldigt obekväm. Sjuksköterskorna kan ge dig antingen paracetamol eller ibuprofen, men vanligtvis ger dig det senare. Om ibuprofen hjälper inte mycket, kan de ge dig något lite starkare. Omvårdnad orsakar din livmoder att ingå avtal, vilket kan göra att gå tillbaka till sin normala storlek. Se till att du tömma blåsan innan omvårdnad. Om blåsan är full, kommer din livmoder måste kontraktet ännu hårdare, orsakar mer smärta. Det kommer inte kontraktet så svårt om blåsan är tom eftersom den har mer utrymme och är inte trycka mot någonting.
3.
Ta en dusch. Efter förlossningen och efter din epidural avtar, om du hade en, ta en trevlig lång varm dusch. Ingenting hjälper hastighet återhämtning längs som avkoppling. Ta dig tid för dig själv och din make /maka eller en sjuksköterska vårda ditt barn. Njut av lugn och ro och din varma dusch!
4.
Hjälp från familj och vänner. Om möjligt, ha familj (dvs mamma, styvmor, systrar, mostrar etc) eller vänner att hjälpa dig när barnet kommer. Det är väldigt bra att ha någon att hjälpa dig laga mat och städa medan du återhämtar och försöker lista din nya barnet och hur man anpassa sig till en ny livsstil. Om du går till kyrkan, kan du begära att få logi för ett par dagar efter det att barnet kommer. Ibland kvinnorna på ditt barns förskola eller spela grupp kommer frivilligt att ge dig måltider. Kom ihåg att om kvinnor från kyrka, förskola, eller spela grupp ge dig måltider, se till att återgälda tjänsten i framtiden!
5.
Använd vecken kuddar. Efter alla skjuta, stretching, och påtryckningar från förlossningen, kommer du vara öm och förmodligen svullna. Du kommer att använda kuddar för blödning som kommer efter förlossningen. Blödning varar oftast allt från två till fyra veckor. Du kan hjälpa ömhet eller svullnad av att placera två eller tre Tucks kuddar på plattan. Den trollhassel hjälper till att lindra vissa av tröst.
6.
Rengöring efter användning av badrummet. När du kissar genom att inte torka med toalettpapper för den första dagen eller så. Du kommer att få en liten sprutflaska på sjukhuset. Fyll den med varmt (inte kallt eller kokhett vatten). När du har kissat, pressa vattnet på det området. Om du använder toalettpapper, inte torka-klapp området istället. Det kommer att bli riktigt mört och du inte vill fastna toalettpapper på alla sömmar.
7.
bada. Bad kan hjälpa dig att slappna av och också hjälpa till med ömhet och svullnad som skapas av förlossningen processen. Undvik badtunnor, eftersom de inte är urladdade efter varje användning och du är mer mottagliga för infektioner. Du kan njuta av badet efter sex veckor eller enligt din läkare eller barnmorska råd.
8.
Drick mycket vatten. Om du hade svullnad under graviditeten, det kommer inte att försvinna om din kropp är uttorkad. Se till att du dricker ett glas vatten varje gång du sjuksköterska eller mata ditt barn. Din kropp håller i vatten, orsakar svullnad, när den tycker det är uttorkad. Om du dricker mycket vatten, kommer din kropp tror inte det är uttorkad och svullnaden försvinner.
9.
Avvärja baby blues. Läs om förlossningsdepression och blues barnet. Var noga med att öppna upp persienner och fönster i ditt hus. Låt ljuset i! Spela mjuk upplyftande musik om du börjar känna dig ner. Prata med din make, familj eller vänner om hur du mår. Ofta hjälper det att bara prata om det. Din make /maka, familj och vänner kommer vara där för att stödja er. Om du känner dig ner, kan du också prata med din läkare eller barnmorska.
10.
Njut av ditt nya barn. Du har en ny litet liv att ta hand om. Håll honom eller henne ofta och stärka banden mamman barnet. Kom ihåg att vila när barnet sover. Du kan inte ta hand om ditt barn om du är uttömda. Vila, vila, vila!

Tips och varningar


 • att minska svullnad, drick ett glas vatten varje gång du sjuksköterska eller mata ditt barn. Bära en vattenflaska med dig bidrar till att du får tillräckligt med vatten under hela dagen också.
 • Undvik badtunnor för de första sex veckorna. De är inte rensas ut och dräneras efter varje användning och du inte vill få en infektion.


 • Previous:nothing Next:hur man kan anpassa verksamheten för att uppmuntra små använda motoriska

  Relaterade artiklar


 • hur du packar väskan för förlossning
 • hur man ska äta för en frisk prostata
 • hur man gör en första hjälpen kit för en ocean beach semester
 • hur man förebygger placenta insufficiens
 • hur man behandlar en mild stroke
 • hur man gör en naturlig inhalator - aromaterapi som bäst!
 • hur man kan hantera ett missfall
 • hur man hanterar mat cravings under graviditeten
 • hur man tvättar händerna ordentligt för att förhindra spridning baciller
 • hur man sparar pengar på medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com