hur att ta reda på effekterna av rökning under graviditet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-10
Du väntar en ny bebis! Vad ett utmärkt skäl att sluta röka! Det finns massor av bevis som tyder på att rökning under graviditeten påverkar barnets psykiska, läkare och emotionella hälsa. Det är viktigt att veta att ju tidigare du slutar röka när du är gravid desto större chans att barnet är friskt och normalt när den föds
1.
Utbilda dig själv om de risker som ditt barn och du möter om du fortsätter röka under graviditeten. Prematur födsel kan leda till att rökning sätter gifter såsom kolmonoxid i blodet som ger näring till ditt växande barn som berövar det av syre som orsakar ditt barn att få mindre syre. Detta ofta gånger resulterar i andningsproblem och även undernäring.
2.
Bli medveten om de komplikationer du kan uppleva om du röker medan graviditet som lider av kraftig kräkning, urinvägsinfektioner, ektopisk graviditet (barnet växer utanför livmodern) och även en mycket farligt tillstånd som kallas placenta previa som inträffar när moderkakan lossnar från väggen i livmodern som orsakar blödningar.
3.
Förstå att rökning under graviditeten medför små och medelstora spädbarn, genetiska problem, luftvägssjukdomar och med död. Sedan gifter passera moderkakan istället för nödvändiga näringsämnen, kommer barnet har en tendens att vara underweight. l
4.
Gör en lista över alla goda skäl att sluta röka under graviditeten så som minskar risken för framtida hälsoproblem som cancer, hjärtsjukdomar av cancer, och har mer energi att gå igenom din graviditet på ett hälsosamt sätt och de pengar du sparar genom att inte behöva köpa cigaretter.
5.
Be din läkare hjälpa dig att hitta ett program som hjälper till med att sluta. Också be om saker som nikotinplåster, inhalatorer, mediciner eller tuggummi för att se om dessa är rätt för dig att börja din avsluta programmet. Eftersom vissa av dessa innehåller nikotin, måste du fråga din läkare om de är säkra för dig att använda under graviditeten.
Previous:nothing Next:hur man kan förbättra kvaliteten på din röst

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer en läkare för dig och din familj
 • Hur man vet om du är gravid eller i klimakteriet
 • hur till återvinna efter förlossningen
 • hur man handskas med en förälders död
 • hur man köper försäkring resa hälsa
 • hur man kan anpassa verksamheten för att uppmuntra små använda motoriska
 • hur man väljer leksaker som stimulerar barnets sinne
 • hur man hanterar Klinefelters syndrom
 • hur man förbereder för en endometriebiopsi
 • hur man gör creme blöjeksem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com