hur du smärtfritt ta bort en spillra du inte kan se

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-18
Splitter är inte roligt. Jag får dem ganska ofta när jag gör reparationer i hemmet. Jag har också dragit hallonbuskar bland mina andra blommor, och har få små törnen som jag inte ens kan se. Eftersom jag har utveckla grå starr, är det svårt att se ännu en ganska stor splitterskydd om det är nära min hudfärg

Du behöver:. .
Tvål
Vatten.
Pincett.
Tvättsprit.
Neosporin eller generiska antibiotisk salva med smärtstillande medel.
Bandaid eller generiska plåster.
En nål, i fall att.


1.
Tvätta det skadade området noggrant.
2.
Torka av området med tvättsprit.

3.
Rengör pincett med tvättsprit.
4.
Ta bort splitter med pincett om du kan se den.
5.
Om du kan ta bort splitter, bra. Sätt antibiotisk salva eller kräm på den och ett plåster, och du är klar att gå.
6.
Om du inte kan ta bort alla splitterskydd, sätta antibiotisk salva som innehåller smärtstillande medel (detta är bara för komfort. Om din inte har smärtstillande, det är inga problem) på bandage, satte den på Splinter, och lämna bandage på så länge du kan. Om bandaget faller av och splittras inte har kommit ut, gör det igen.

Jag tycker att salvan vara bättre för detta steg, eftersom den inte suger in den omgivande huden så snabbt, och det har fukt under den, så att huden mjukare och splittras kan arbeta sig ut lättare.
7.
Om splitterskydd inte komma ut, eller om du ser tecken på infektion (varbildning, rodnad, smärta) se en läkare. Problemet blir allvarligt.

Innan antibiotika, var infektion i såret ofta dödliga. Alla infektioner ska ses av läkaren. (Vissa patienter kan välja att behandla en liten pustule utan underliggande infektion hemma: ta bort "taket" av pustule, rengör med Betadine, ta bort splitter eller annan främmande kropp, varma vattnet och följer noga. )

Se läkare för någon betydande mjukdelsinfektioner, så snart som möjligt.

detta sår berodde på en nagel i tummen tippa över en vecka tidigare. Det är fortfarande ont, och det sår kommer inte att läka. Lägg märke till rodnad och vit fläck på spetsen av fingret. Det är en infektion. Denna bild är från www. utahmountainbiking. com

En om mina läsare sa:. "Jag har alltid använda ett enda blad kant rakkniv snarare än en nål. När du får tips av de exponerade splinder fångster kanten på bladet på botten av splitter och underlättar det. En nål verkar bara skjuta splitter omkring. Jag antar att du också bör sterilisera rakbladet! "Detta fungerar. Var försiktig med att klinga!
8.
Om du väljer att göra mindre kirurgiska ingrepp med en nål (eller ett rakblad), kom ihåg att sterilisera den. Använd tvättsprit för detta. Min far, en världskriget veteran, steriliseras alltid hans över en eld, som en tändsticka eller tändare. Detta fungerar bra, men tändstickor eller tändare är inte alltid tillgängliga nuförtiden.

Denna bild visar att du kan dra splitter ut i samma vinkel som gick in

Tips och varningar


 • Använd en bra storlek pressad salva. Processen här är uppmjukning av huden och splitterskydd.
 • hjälp av en nål, rakblad eller något annat vasst är alltid en fara. Var försiktig.
 • Innan antibiotika, var infektion i såret ofta dödliga. Alla infektioner ska ses av läkaren. (Vissa patienter kan välja att behandla en liten pustule utan underliggande infektion hemma: ta bort "taket" av pustule, rengör med Betadine, ta bort splitter eller annan främmande kropp, varma vattnet och nära följa för att se det gör det t bli infekterade. )
 • Se läkare för någon betydande mjukdelsinfektioner, så snart som möjligt.


 • Previous:nothing Next:hur man skall närma din make om alkoholmissbruk

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en sjukdag i en bra dag
 • hur man hanterar Klinefelters syndrom
 • hur man ska behandla premenstruella syndrom
 • hur man identifierar hand-fot-och klövsjuka
 • hur man kan förebygga salmonella från PET reptiler
 • hur man kan förebygga havandeskapsförgiftning
 • hur man gör en livmoderhalsen själv tentamen
 • hur man introducerar sensorisk integration aktiviteter i klassrummet
 • hur man kan bli av jäst i kroppen
 • hur man ska hantera perimenopause
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com