hur man ger medicin till en resistent barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-09
Sätt dig i ditt barns rum, det är svårt nog att magen smaken av vissa läkemedel när du känner dig bra, men det är nästan omöjliga att svälja dem när din mage gör flip-flops eller huvudet är bultande. Även när maskeras av sjuklig-söt konstgjorda smakämnen, vissa mediciner är svåra att ta. Underlätta processen med några kreativa tips

Du behöver:.
Choklad
Plastspruta (för småbarn eller yngre).


1.
Metoden medicin-tar tid med en lättsam attityd. Istället för att tillkännage, "Det är dags att ta din medicin, kom hit," hålla en löpande samtal om dagens planer eller ett favoritprogram på TV medan föra medicin över och mäta ut den.
2.

Var nonchalant samtidigt som du håller ut sked, säga något liknande, "Okej, här har du. " Agera som om du förväntar dig helt ditt barn att ta medicinen. Ofta är detta tillräckligt för att få henne att öppna och svälja. Om så inte gratulera ditt barn, bara återgå till den ursprungliga samtalet som om det betydde ingenting.
3.
Ta lite övertalning om ditt barn balks på att ta sin medicin. Tyvärr, om ditt barn redan har tanken att medicinen är fruktansvärt är ditt jobb tuffare. Le och låtsas en av dina barns favorit uppstoppade djur gör utgångspriset. Säg något i stil med "Tiger verkligen vill ta din medicin så ni kan gå och leka i ditt rum. "
4.
Använd det gamla tricket choklad för en resistent barn. Äckligt medicinen smakar bättre när ditt barn blir en liten sked av choklad sirap före och efter att ha tagit den. Det enda problemet med denna taktik är när barnet har att ta medicin ofta hela dagen och du vill begränsa hennes sockerintag.
5.
Få tufft om cajoling misslyckas. Ditt barn ska ta sin medicin och du kan sänka din röst och insistera i tydliga ordalag att det måste ske nu. Undvik hotar ditt barn men gör det klart att han måste ta medicinen.
6.
Gåvor
Erbjudandet eller straff om situationen kräver. Detta scenario är inte önskvärt men ibland ditt barn kommer att öppna munnen om han tror att hon kan gå till poolen senare. Alternativt kan hon öppna munnen för att hålla från att gå till sängs en timme tidigare. Använd belöningar och straff sparsamt eftersom de tenderar att skapa problem i framtiden.
7.
Håll resistenta barn och använd en spruta för att pressa medicin i baksidan av hans mun. Detta är den sista utvägen men det är ibland nödvändigt, särskilt när mycket små barn gör motstånd. Sitt på en stol och håller ditt barns huvud mellan knäna för att stabilisera hans vickar. Se till att inte klämma. Använd båda händerna och kläm försiktigt ihop ditt barns näsborrar stängd och genast klämma in sprutan i baksidan av halsen. Släpp hans näsborrar så fort han sväljer.

Tips och varningar


 • Gör inte en produktion av att ta medicin eller ditt barn kan utveckla en fobi och motstå medicin hela sitt liv. Om problemet kvarstår eller ökar, kontakta din barnläkare för råd. Han kan för injektioner om det finns inget annat sätt att medicinera ditt barn.


 • Previous:nothing Next:hur man gör de 12 stegen

  Relaterade artiklar


 • hur man kan hantera Klinefelters syndrom
 • hur man gör en första hjälpen kit för en ocean beach semester
 • hur man undviker att få för mycket vikt under graviditeten
 • hur man kan förebygga fall hos äldre
 • hur man identifierar epicanthal rynkor
 • hur man kan förhindra fall hemma äldre
 • hur man ska behandla bröstvårtan problem
 • hur man har en bekymmersfri period
 • hur man kan minska kostnaderna för bensin
 • hur man identifierar kvinnlig inkontinens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com