hur man handskas med en förälders död

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-01
Oavsett barnets ålder kan en förälder dör en livsförändrande händelse. Sörjande är att vänta, men ett nytt perspektiv är också nödvändigt att flytta klarat smärta. Nedan följer några tankar om hur man handskas med en förälders död på lång sikt
1.
Förstå att en förälder dör före ett barn är en naturlig och oundviklig del av livscykeln. Vi djur som föds, växer, vissna och dö och acceptera detta kommer att hjälpa till med alla känslor av utsatthet de sörjande barnet kan känna.
2.
Inse att dina föräldrar fick leva ett fullvärdigt liv och det är vad folk ska göra. Oavsett om de dog unga eller gamla, hade dina föräldrar dig så de hade förmodligen sett en hel del saker och lärt mig mycket om världen innan de dog.
3.
Var ärlig om dina känslor och låtsas inte att vara upprörd om du inte. Ofta folk antar att förlora en förälder är det värsta i världen. Ibland är detta inte fallet och död en missbrukande förälder kan vara en lättnad för ett barn. Aldrig känna att du ska bli upprörd om du inte är.
4.
Prata med andra om din avlidne förälder. Lagra känslor inom kommer att innebära en dag kommer du antagligen explodera med sorgsna känslor. Varje gång du talar om de döda, minska du smärtan av passerande lite mer.
5.
Delta i begravningen och minnesstunder visa dem som en plikt eller skyldighet snarare än något alltför sorgligt att hantera. Det minsta de döda förtjänar är ett respektfullt skicka iväg och oavsett var dina känslor ligger på den tiden, måste du föregå med gott exempel för dina egna barn i hur man handskas med döden.
6.
Förklara död din förälder till ditt barn som de kan vara mycket upprörd. Det är svårt för vissa människor som redan är föräldrarna själva att inse att dina föräldrars död kan avslöja många farhågor i dina egna barn om din oundvikliga död. Ljug inte för barn men förklara saker ärligt och lugnt att komma ihåg att du fortfarande är deras största förebild även om du är mycket upprörd själv.
7.
Vet att varje person hanterar döden något annorlunda och det föreskrivna sörjande regim får inte förekomma eller kan alla tidskrävande. Ta hand om dig själv och din familj utan paus och på så sätt hedra minnet av alla föräldrar som gick före dig.


Previous:nothing Next:hur man fixar sitt liv

Relaterade artiklar


 • hur man förlora övervikt efter graviditet
 • hur man skriver en födelse plan
 • hur man kan bli av psoriasis under naglarna
 • hur man ska behandla talrubbningar
 • hur man berättar vitiligo från svamp
 • hur man identifierar symtom på magsår Gerd
 • hur man får en elektrisk rullstol
 • hur man förebygger placenta insufficiens
 • hur man ska behandla kvinnlig inkontinens
 • hur man förebygger ryggskador samtidigt ta hand om en nyfödd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com