hur man kompilerar din familj sjukdomshistoria

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-06
Med allt som är känt i dagens värld om hälsa koppling till genetik, är det viktigt att ha en komplett bild av hälsan hos din familj både nyligen och i det förflutna. Allvarlig sjukdom är ofta kopplad till anlag i din familj hälsa historia. Sammanställ en bild av dina släktingar och förfäder till stöd läkare i att ställa diagnos

Du behöver:. .
Choklad
Plastspruta (för småbarn eller yngre).


1.
Börja din släkthistoria genom att börja med dig själv. Oavgjort ett släktträd för dig själv. Detta träd kommer att hjälpa dig att få och organisera den information som kommer vara användbart att inkludera. Design en enkät från viktiga fakta som du behöver veta om varje medlem. Eftersom du kommer personligen att tala med många av dessa människor, vill du inte att glömma något när du faktiskt med dem.
2.
Kontakta så många människor på din medicinska familj träd som möjligt och intervjua dem personligen. Detta kommer att ge dig en chans att kontrollera dem och återuppväcka kommunikationsvägar som kanske har skämda med tiden. Passa på att besöka med dem på sjökortet som är nära och fortfarande lever. Håll öronen öppna och tillmötesgående som du kan ta reda på information som de inte trodde var viktigt, men det ger en viss inblick i deras hälsa.
3.
Skriv till släktingar som är alltför långt bort att besöka eller att du inte har något annat sätt att nå. Många fler avlägsna släktingar kan bidra till familjens sjukdomshistoria bild, men du kan ha tappat kontakten och kan inte hitta dem. Fråga de i familjen som du har talat med om de vet hur du kommer i kontakt med dessa släktingar. Du måste kanske bredda din sökning för att ta reda om några släktingar. Fråga deras ättlingar om hälsan hos sina föräldrar och farföräldrar. De kanske kan hjälpa avsevärt vid informationsinsamling. Erbjud dig att dela med sig av den information som du har samlat in med dem också.
4.
Sammanställa all denna information på ett ställe och organisera den så att den kan ge svar om det behövs. Erbjud dig att dela denna information med din läkare och be dem om hjälp med att fylla i en kort historik om dig så att om du någonsin byta läkare i framtiden eller flytta, de nya läkarna har en fullständig bild.
5.
Håll en lista med alla läkarens namn, adress och telefonnummer som har sett dig eller våra släktingar så att om behov uppstår, kan din läkare få kontakt med dem i framtiden.


Previous:nothing Next:Hur man känner igen inlärningssvårigheter i seniorer

Relaterade artiklar


 • hur att upprätthålla en god hygien
 • hur man får barnen glada om hälsa och fitness
 • hur man träna efter en stroke
 • Hur man säljer en motordriven rullstol
 • hur man bestämmer surhetsgraden i kroppen
 • hur man ska behandla bröstvårtan problem
 • hur att mata en patient
 • hur man förebygger grå syndrom
 • hur man köper försäkring resa hälsa
 • hur man kan förebygga rakitis
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com