hur man ska hantera perimenopause

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-12
Perimenopause är övergången till klimakteriet vilket kan ta flera år. Under denna tid, börjar kroppen en förskjutning i hormonproduktionen och de klassiska symtomen på klimakteriet börjar växa fram, till exempel förändringar i menstruation, humörsvängningar och värmevallningar. Perimenopause kan börja så tidigt som i slutet av 30-talet, men lyckligtvis är det inte behöver vara outhärdliga
1.
Tala med din läkare om lågdos p-piller som fortsätter att vara det vanligaste sättet att hantera perimenopause. P-piller hjälpa till att kontrollera hormoner och reglera din menstruation, i sin tur minska symtomen på perimenopause. Alla former av preventivmedel kommer med biverkningar och kontraindikationer, så det är viktigt att du noga diskutera denna möjlighet med din läkare.
2.
Tänk låg dos hormonbehandling också, särskilt om din har att göra med svåra symtom på perimenopause. Det finns många alternativ för hormonbehandling, var lite annorlunda för dig som individ. Återigen, diskutera olika alternativ samt biverkningar och kontraindikationer med din läkare.
3.
Inkludera fler fytoöstrogener, eller naturligt förekommande östrogen, i din dagliga kost för att hjälpa hantera perimenopause. Linfrö, soja, klöver, silverax och andra vitaminer alla bidrar till att reglera hormon svängningar, men är det bäst att tala med en naturläkare eller herbalist om dosering för dig och din skede av klimakteriet. Eftersom en del människor är mer känsliga för fytoöstrogener än andra, kan detta alternativ ta lite trial and error.
4.
Få mycket motion, eftersom studier har visat att klimakteriet kvinnor som tränar 30 minuter om dagen, 3 eller 4 dagar i veckan uppleva en minskning av symtom. Inte bara kan utöva hjälpa dig att hantera tendensen att viktökning inför, under och efter klimakteriet, det hjälper dig att hantera symtomen.
5.
Practice djupandning meditationer under minst 15 minuter varje dag, eftersom det har bevisats att den enkla handlingen att djupa andetag kan klippa värmevallningar orsakas av klimakteriet med upp till 50 procent. Dessutom kommer det ökade flödet av syre öka energieffektiviteten och minska trötthet, ett annat vanligt symptom.


Previous:nothing Next:Hur man väljer en medicinsk larmsystem leverantör

Relaterade artiklar


 • Hur sova med en snarkning make
 • hur man köper försäkring resa hälsa
 • hur man identifierar tecken barnmisshandel
 • hur man får över influensa snabbt
 • hur barnet dans
 • hur man ska behandla skabb kroppen löss
 • hur man behandlar en bröst-infektion
 • hur man fixar sitt liv
 • hur man identifierar gallgångsatresi
 • hur man känner igen tecken på torr drunkning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com