hur man ska se till att du har friska barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-11
Idag finns en hel del fokus på att få dina barn att äta näringsrik mat för att säkerställa att de är friska. Ett barns kost är viktig för ett barns fysiska hälsa precis som motion. Varje bör ingå i ett barns liv, men det finns mer att höja friska barn. Följ dessa tips för att se till att du har friska barn både fysiskt och mentalt

Höj Fysiskt friska barn


1.
Focus om livsstilsval som är hälsosamma. Denna livsstil ingår att se dina barn äter hälsosam mat och få massor av fysisk aktivitet.
2.
Lever som man lär. Det kommer inte att gynna ditt barn alls om du insisterar på att han äter frisk och övningar men inte gör något av detta själv. Äta hälsosamt sit-down måltider tillsammans och delta i fysisk aktivitet tillsammans som att spela ett casual-spel på basket eller gå en promenad.
3.
Minskning toxiner i ditt hem. När det gäller rengöring, välja naturliga produkter så ofta du kan. Försök att köpa leksaker gjorda av trä eller leksaker tillverkade av naturliga material närhelst realistiskt möjligt.

Höj Mentalt friska barn


1.
Vara en positiv förebild. Barn lär sig de flesta med gott exempel. Du ska behandla andra människor med respekt och omtanke eftersom detta blir ditt barns första lektion i socialt samspel. Unna dig med respekt och omsorg och detta kommer att lära ditt barn att älska sig själv. Det innebär ingen själv avskrivningsbara kommentarer, även som ett skämt.
2.
Motverkar sätta nedskrivningar. Lär ditt barn att det är oacceptabelt att göra narr av människor på grund av hur de ser ut eller prata. Tala inte om ditt barn hon är värdelös eller dum även om hon gör något fel och har frustrerad du nästan bortom orden.
3.
Fira ditt barns prestationer. Det spelar ingen roll hur små eller till synes obetydliga de kan vara. Det är viktigt att ditt barn att veta att han är en uppskattad person och att du har märkt när han arbetade hårt på något.
4.
Tillbringa tid med ditt barn. Prata med ditt barn. Hitta tid att faktiskt lyssna på vad hon har att säga. Hon behöver känna trygg och säker för att växa upp och bli en välbalanserad vuxen.
5.
Låt ditt barn att fatta beslut ibland. Den typ av beslut som du låter ditt barn göra beror på barnets ålder, men ge honom en chans att ha lite kontroll i vad som händer i hans liv. Det kan vara så enkelt som att välja en typ av frukt till lunch för ett yngre barn. För ett äldre barn kan han ha möjlighet att avgöra när han ska göra sina läxor eller om han måste gå med dig på ett ärende.
6.
Minska stressen. Barn kan känna sig överväldigad över dagliga uppgifter precis som vuxna kan. Inte overschedule dem och ge dem roliga sätt att koppla av. Agera dumt med ditt barn för att få henne att skratta. Ge ditt barn realistiska mål och inte förvänta sig alltför mycket från henne.


Previous:nothing Next:hur att ta reda på effekterna av rökning under graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man ska leva långt och friskt
 • hur man älskar din kropp
 • hur man gör en livmoderhalsen själv tentamen
 • hur du döljer läkemedel i dina barns mat
 • hur man ger medicin till en resistent barn
 • hur du gör din egen babyservetter
 • hur man ska se till att du har friska barn
 • hur man utför mun till mun-metoden
 • hur man introducerar sensorisk integration aktiviteter i klassrummet
 • hur man gör modersmjölk te
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com