hur man avgör tillräcklig vikt

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-16
I ett samhälle där människor är upptagna med utseende, många människor är fortfarande överviktiga. Inte bara övervikt påverkar dem utseende det kan också påverka en persons hälsa på negativa sätt. Övervikt kan sätta dig i riskzonen för vissa hygienkrav såsom högt blodtryck och hjärtsjukdomar. Gå ner i vikt kan förbättra ditt utseende, hälsa och självkänsla. Men hur kan du avgöra vad din rätt vikt bör vara? Folk går ofta på alla typer av osunda kostvanor bara för att hamna sätta i vikt igen månader senare. Andra människor tenderar att förlora för mycket i vikt och fortfarande tror att de är överviktiga. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till vid bestämningen tillräcklig vikt. Bland dessa faktorer ingår längd, vikt, ålder, kön och eventuella befintliga hälsotillstånd. Nedan listas några sätt att avgöra din rätt kroppsvikt
1.
Väg dig och avgöra var din vikt ligger i förhållande till din längd. En standardmetod för bestämningen är att om en kvinna är 5 meter i höjd hon skulle väga 100 pounds och 5 pounds av vikt bör läggas till för varje tum i höjd. Samma standard följer efter en man med det undantaget att 5 meter i höjd skulle justeras till 106 pounds i vikt med en ökning på 6 pounds för varje tum. Du kan också kontrollera den i standarden finns i de flesta medicinska kontor nästa gång du går in för en check-up.
2.
Mät din BMI med hjälp av en BMI kalkylator. Detta är ytterligare ett sätt att mäta din vikt mot din längd. Body mass index kommer att visa dig om du är underviktig, normal vikt, övervikt eller fetma. Ett BMI under 18,5 anses vara underviktig. Ett BMI på 18,5 till 24,9 anses normal vikt. Ett BMI på 25 till 29,9 anses överviktiga. Ett BMI på 30 eller högre anger fetma och en ökad risk för hälsoproblem.
3.
Observera din kropp ram. Är det små, medelstora eller stora. Även om sådana standard vikt mått som anges ovan kan ge dig en ganska god uppfattning om din idealvikt de inte alltid ta hänsyn till andra faktorer. En person med en stor mängd ram kan hantera en större mängd vikt än en med en liten ram. Två personer med olika typer organ ram som väger lika mycket kommer inte ser likadana ut i förhållande till vikt. Body ram är en viktig faktor att beakta vid fastställandet av lämplig vikt.
4.
Prata med din läkare om din hälsa i förhållande till din vikt. Standardmetoder för att bestämma lämplig vikt tar inte hänsyn till sådana faktorer som ålder eller hälsotillstånd. När människor åldras, tenderar ämnesomsättning att sakta ner. De har ofta bränner inte kalorier lika snabbt som de en gång gjorde. De får inte vara så aktiv som de en gång var. Om de har några befintliga hygienkrav kan dessa spela en roll i vikt också. Till exempel kan en person som lider av ödem (ett tillstånd där vätska kvar i vävnader) inte att kunna bestämma en lämplig vikt på grund av de befintliga hälsotillstånd. Utan problemet med vätskeansamling personen skulle utan tvekan väger mindre. Din läkare kommer att kunna förse dig med rätt riktlinjer för att nå och upprätthålla tillräcklig vikt med alla faktorer beaktas.
5.
Kontrollera din vikt regelbundet för att spåra dina framsteg gång du har bestämt din rätt vikt. Arbeta mot att nå din rätt vikt genom att äta sunt och göra livsstil justeringar. Se till att du följer din läkares instruktioner om du har en befintlig hälsotillstånd som kan påverka din förmåga att utöva eller äta vissa livsmedel. Nå din rätt vikt kan ta tid och måste göras på ett sätt som är hälsosamt för dig.


Previous:nothing Next:hur man identifierar sklerodermi

Relaterade artiklar


 • hur du skyddar din hud
 • hur man hanterar urineringsbesvär
 • hur defunk din stinkande tonåringar
 • Hur man vet om du är gravid eller i klimakteriet
 • hur man identifierar utfodring störning i spädbarnsåldern och tidig barndom
 • hur man behandlar en svampinfektion med antibiotika
 • Hur sova med en snarkning make
 • hur man identifierar xerosis
 • hur man förebygger uretrit
 • Hur man säljer en motordriven rullstol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com