hur man bär dubbelslipade glasögon recept säkerhet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-08
Många människor bär glasögon som hjälper dem att se klart genom att ändra fokus på ljuset som kommer in i ögat. För vissa ögonsjukdomar det är nödvändigt för glasögon att ha mer än ett fokus. Dubbelslipade glasögon kombinera faktiskt två linser, en ovanför den andra, för att göra detta. Men att använda bifokala är mer komplicerat eftersom du måste byta från en lins till OTHR för olika uppgifter. Denna guide förklarar hur man bär dubbelslipade glasögon recept säkerhet för att få ut det mesta av dem utan att drabbas obehag.
1.
Förstå hur bifokala recept skyddsglasögon arbetet. Thee finns flera orsaker till en ögonläkare förskriver bifokala men det vanligaste är att den personen behöver ett objektiv för läsning och en annan för avstånd vision. Den nedre delen av objektivet är att fokusera på nära objekt som en bok eller datorskärm. Den övre delen av linsen är för avstånd vision. Det betyder att du måste lära dig att byta form ena till den andra för att bära dubbelslipade glasögon recept säkerhet effektivt. Men efter ett tag göra dessa anpassningar kommer att bli andra natur och du kommer att göra det utan att ens tänka på det!
2.
Ta dig tid att öva aktiviteter som att gå och köra som du normalt tar för givet. De justeringar du behöver göra är minimala för verksamhet som innebär att se på avstånd. Den största skillnaden är att du inte har samma synfält eftersom den nedre delen av ditt synfält tas upp av en nära-Vision (behandlingen) del av linsen. Bara ta det lugnt i några dagar medan dina ögon och hjärna vänja sig vid förändringen.
3.
Lär dig att titta ner genom linserna när du läser eller gör aktiviteter som matlagning. Om du utvecklar omedvetet en vana att luta huvudet bakåt för att läsa eller göra andra uppgifter du kommer att sätta en hel del påfrestningar på nacken muskler och dina ögon. Detta kan leda till smärta i nacke och huvudvärk.
4.
Justera höjden på datorskärmar. Normalt en datorskärm är placerad direkt framför dig eftersom det är den bekvämaste läget. Om du använder bifokala du behöver för att sänka bildskärmen några inches att göra det lättare att se genom den nedre delen av dubbelslipade glasögon.

Tips och varningar


 • Försök inte göra för mycket för fort. Dina ögon och muskler öga har en livslängd på att flytta på ett visst sätt. När du börjar bära dubbelslipade glasögon, dessa rörelser ändras. Ögonmusklerna är precis som alla andra muskel-de behöver tid att få i gott skick.


 • Previous:nothing Next:hur man hanterar Hypofysinsufficiens

  Relaterade artiklar


 • hur man byter en sängliggande person
 • hur man talar till ett barn om skilsmässa
 • hur man gör Kegel övningar för en manlig
 • hur man förebygger Klinefelters syndrom
 • hur man identifierar graviditet blödning
 • hur man sparar pengar på receptbelagda läkemedel
 • hur man eliminerar löss
 • hur man ger en utsträckt själv tentamen
 • hur man behandlar en bröst-infektion
 • hur man förbereder för postpartum återhämtning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com