hur man berättar en ny arbetsgivare du är gravid

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-11
För de flesta kvinnor ser på plustecknet på deras graviditetstest är en anledning att fira. Men beroende på var de arbetar, kan deras chefer inte nödvändigtvis känner på samma sätt. Det är därför gravida kvinnor måste använda lämplig planering före låter sin chef veta det "goda nyheter". Vill veta mer om hur du kan initiera denna planering, ta en titt på riktlinjerna nedan

Du behöver:.
Gynekologisk examen
Dina anställda handbok.
Advokat (om det blir ful).
Lugna uppträdande.


1.
Se till att du verkligen är gravid. Innan du gör något, kommer du vill få en gynekologisk undersökning för att bekräfta graviditeten. Under denna tenta kommer gynekolog testa ditt blod och din urin. Om du är gravid, kommer båda proven visar på förekomst av humant koriongonadotropin (eller hCG). Detta är ett hormon som produceras av en gravid kvinnas moderkakan.
2.
Rådgör med din medarbetare handbok. Om ett företag är organiserat, är chansen att de kommer att använda sina medarbetare handböcker för att förklara de alternativ som finns för gravida kvinnor. Detta bör bidra sätta saker i perspektiv, eftersom en gravid kvinna kan alltid referera till handboken om hennes chef inte ge henne en positiv reaktion.
3.
Tänk på vad du vill att göra när barnet är fött. För vissa kvinnor kan graviditet tjäna faktiskt som en vändpunkt för sin karriär. Deras tillstånd kan få dem att tänka på andra alternativ, oavsett om det är att tjäna pengar hemma eller byter karriär helt och hållet. Andra kanske vill förlänga mammaledigheten. Hursomhelst, måste du tänka på vad du ska göra, så du kan inte bränna några broar med ditt befintliga företag.
4.
Välj rätt dag att bryta nyheterna. Det sista en gravid kvinna bör göra är att låta sin chef veta vad som är upp på en dag som är stressande och upptagen. Så, om möjligt, en gravid kvinna vänta med att berätta hennes chef på en dag som är mer avslappnad. Det är ännu bättre om hon kan bryta nyheterna under festligheter, när hon vet hennes chef är redan på gott humör.
5.
Informera din chef om situationen. Med en lugna uppträdande, fråga din chef om de har en minut eller två att prata med dig. Därifrån, berätta om din graviditet. Låt dem veta vad dina avsikter är efter det att barnet är fött.
6.
Överväga att vidta rättsliga åtgärder om saker och ting fungerar ute negativt. Om du får sparken eller degraderad efter att ha delat dina nyheter, kanske du kan ta ditt företag till domstol, eftersom det är olagligt att diskriminera en kvinna på grund av en graviditet. Rådgör med en advokat för mer information.

Tips och varningar


 • Dela dina nyheter med förtroende, eftersom du har inget att skämmas för.


 • Previous:nothing Next:hur man kan få ohälsosam luft rådgivning

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar Tourettes syndrom
 • hur man identifierar graviditet blödning
 • Hur man väljer en läkare för dig och din familj
 • hur man överlever graviditetsillamående
 • hur man identifierar McCune-Albrights syndrom
 • hur massage någon som är sjuk
 • hur man behandlar en förlust av libido hos kvinnor
 • hur man undviker köldskador
 • hur man ska leva hälsosammare
 • hur man övning med en vatten aerobics rutin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com