hur man förbereder för ett möte med en neuropsykolog

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-23
Neuropsykologer kan hjälpa föräldrarna att identifiera styrkor och svagheter i sina barns lärande och utveckling. Oavsett om du är orolig för att ditt barn kan ha en lärande eller utvecklingsstörning, har en neuropsykolog de verktyg som behövs för att identifiera eventuella problemområden. För föräldrar som tycker att deras barn kan vara begåvad inom ett eller flera områden, kan neuropsykolog administrera en mängd tester för att avgöra ett barns starka sidor. Det är viktigt för föräldrar att veta hur man förbereda sig för ett möte med en neuropsykolog.

Du behöver:
Graviditet och förlossning historia
. Barnets utvecklingsnivå milstolpe historia.
Skolbetyg.
Journaler.
Ytterligare test poster.
Penna och papper.
Telefon.


1.
Skriv ner en kort historik av din graviditet och förlossning erfarenhet av barn planeras att se neuropsykolog. Om du hade några graviditeten eller förlossningen komplikationer är det viktigt att ge så mycket information om dessa som möjligt. Men om var graviditet och förlossning normal och komplikationsfri, är mindre detaljerade uppgifter som behövs.
2.
Bläddra igenom ditt barns barn bok och skriva ner när de träffade alla sina stora utvecklingsmässiga milstolpar. Några viktiga datum att ta med är: först COO, första jollra, första ordet, rulla runt, sitta, krypa och gå. Om ditt barn är äldre du också kommer att vilja ha detaljerade uppgifter om när de var pottränad, när de kunde knyta sina skor och även om de behärskar ridning en trehjuling.
3.

Skaffa en kopia av ditt barns skola poster om tillämpligt. Beroende på syftet med besöket till neuropsykolog, kommer skolan register vara till hjälp för att identifiera problemområden.
4.
Skaffa kopior av alla dina barns journaler . Om de uppfattas av en specialist, se till att få en kopia av alla dessa poster också. Vissa utvecklingsstörning är vanliga bland personer med vissa medicinska tillstånd och dessa register kommer att vara till nytta för neuropsykolog.
5.
Kopiera eventuell ytterligare testning poster som du kan ha. Om ditt barn tidigare har fått psyko-pedagogiskt test, är det viktigt att dessa uppgifter finns tillgängliga för neuropsykolog.
6.
Ring neuropsykolog kontor för att avgöra om de har ytterligare pappersarbete som föreslås eller krävs för den ursprungliga utnämningen. Neuropsykologi avgifter sällan omfattas av försäkringen och kan köras upp till $ 100 per timme. Att vara tillräckligt förberedda för mötet kan du spara både tid och pengar.

Tips och varningar


 • Förklara för ditt barn om kontoret besök. Om ett barn är redo för mötet, är hon mer sannolikt att samarbeta fullt ut med neuropsykolog.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förebygga vuxendiabetes

  Relaterade artiklar


 • hur man säkert ta ut något i ögat
 • hur man berättar en läkare att du använder illegala droger
 • hur man använder sysslor för att bygga ditt barns kärna muskler
 • hur man identifierar tecken på Parkinsons sjukdom
 • hur man kan förbättra konditionen med livsstilsförändringar
 • hur man talar med gamla människor
 • hur man älskar din kurviga kropp
 • hur man köper feminina produkter utan att vara generad
 • Hur du tar hand om ditt ansikte
 • hur man identifierar låga testosteronnivåer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com