hur man förebygger hellp syndrom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-23
HELLP syndrom är ett tillstånd som drabbar en liten andel kvinnor varje år, antingen under graviditeten eller efter förlossningen. Denna modifierade form av havandeskapsförgiftning gör att kvinnor känner sig illamående, trött och allmänt svag. Läkare allmänhet överens om att det inte finns något sätt att förhindra att sjukdomen uppstår. Men det finns saker du kan göra för att minska svårighetsgraden av sjukdomen, främst genom att uppmärksamma din egen kropp och letar efter symptom på villkoret tidigt.
1.
Watch för symptom på HELLP syndrom. Smärta i magen, speciellt i den övre högra sidan område, ihållande känslor av sömnighet och utmattning, illamående och dålig migrän är alla symptom av sjukdomen. Vissa personer kan också ha blödande tandkött. Något av dessa symtom tidigt kan betyda att du har HELLP.
2.
Informera din läkare om eventuella symtom som du kan uppleva. Din läkare vet bara vad du säga till honom, och genom att undanhålla all information, kan du skada dig själv. Det enda sättet din läkare kan testa för HELLP är om du låter honom veta att du har upplevt några av symptomen.
3.
Be din läkare som ska testas för HELLP syndrom . Eftersom ingen vet exakt varför problem uppstår, ingen vet hur det kan förebyggas. Komma testas för tillståndet kan hjälpa dig att hantera problemet och hitta sätt att hantera de symtom och biverkningar.
4.
Håll ett öga på din kropp om du har haft HELLP syndrom tidigare. Kvinnor som upplevde HELLP vid en tidigare graviditet har en högre risk att utveckla sjukdomen igen. Den här gången kan du titta på din kropp och leta efter symtom så att din läkare kan påbörja behandlingen omgående.
5.
Har regelbundna hälsokontroller under graviditeten. Tala med din läkare är en sak men att ha regelbundna hälsokontroller är något helt annat. Du bör hålla sig till den rutin din etablerad läkare och få hälsokontroller gjort som behövs. Försök att inte hoppa över någon utnämningar om det inte är absolut nödvändigt. Din läkare kan leta efter tecken på tillståndet innan du upplever något av symptomen.

Tips och varningar


 • Kvinnor som är äldre än 35, och de i 20 års ålder, är mer benägna att utveckla HELLP än andra gravida kvinnor. Andra riskfaktorer är högt blodtryck, havandeskapsförgiftning och kvinnor som har sin första graviditet. Om du upplever några symtom, och uppfylla de riskfaktorer bör du diskutera det villkor med din läkare.
 • Det finns inget sätt att förhindra HELLP syndrom. En del kvinnor utvecklar sjukdomen, medan andra med samma historia och livsstil, inte. Det enda du kan göra är att leta efter symtom tidigt och behandla sjukdomen.


 • Previous:nothing Next:hur man väljer en pump manuellt bröst

  Relaterade artiklar


 • hur man förebygger vaginit
 • hur man känner igen tecken på torr drunkning
 • hur man ska behandla polydactyly
 • hur man undviker typ 2-diabetes
 • Hur man sover ditt sätt att vackra
 • hur man förebygger placenta insufficiens
 • hur du hittar den bästa löpbandet för dig själv i 4 tips?
 • hur man träna efter en stroke
 • hur man talar till ett barn om skilsmässa
 • hur man får tuggummi ur håret
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com