hur man identifierar fonologiska störning

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-29
Fonologiska störning är en av de störningar i barndomen. Denna sjukdom var formellt känd som Developmental Disorder Articulation. Sjukdomen är ofta märkt som barnet blir formulera och försök till framsteg i artikulation. Följande artikel diskuterar främsta tecknen på sjukdomen

Du behöver:.
Iakttagelser i tal artikulation är nödvändiga för att identifiera denna sjukdom
. .

Identifiera Fonologiska Disorder.


1.
Leta efter ett misslyckande i förmåga att använda utvecklingsmässigt förväntade språkljud som är lämpliga för ålder och dialekt. Exempel på detta skulle vara fel i sund produktion, användning, representation, eller organisation som, men inte begränsat till substitutioner av ett ljud (med "T" för "k" eller försummelse av ljud såsom slutlig konsonanter. Detta kan vanligen identifieras som tal utvecklas. Kommunicera regelbundet för att kontrollera att se om samma fel i ljudproduktion kvarstår flera gånger. Om detta mönster noteras, kan Fonologiska Disorder vara en möjlighet.
2.
Leta efter problem i tal ljudproduktion som stör akademiska eller yrkesmässiga prestation eller med social kommunikation. Detta är inte att förväxla med andra kommunikationsmedel störningar såsom uttrycksfullt språk oordning eller blandad mottaglig-expressivt språk sjukdom. Detta särskilt störning hänför sig särskilt till ljudet av bokstäver och ljud relaterade till tal. Dessa svårigheter måste vara långlivade nog att regelbundet störa de områden som anges ovan.
3.
Kontakta en lärare eller specialist särskilt utbildade i tal och /eller störningar kommunikation för vidare utvärdering. De kan också att kunna rekommendera en särskild insats plan för stöd, oavsett prestanda eller akademiska frågor som kan utvecklas från denna sjukdom. En specialist kan leda till en bättre förståelse av denna sjukdom. Det finns också rekommendationer dessa experter kan föreslå att föräldrar eller vårdgivare att bidra till utvecklingen av barnet kämpar med denna sjukdom. Som andra har fått diagnosen denna svårighet, det finns andra föräldrar som förstår den kamp det innebär. Proffs kanske kan rekommendera stödja grupper som kan tillåta föräldrar att interagera och ge nyttiga förslag och uppmuntran.

Tips och varningar


 • Om detta mönster förefaller uppenbart, att göra inte fördröja att nå ut till yrkesverksamma för hjälp. Ju tidigare hjälp tas emot, desto mindre kommer detta att påverka akademiska och sociala utveckling.


 • Previous:nothing Next:hur man förlänga livslängden på din maträtt skrubbrar.

  Relaterade artiklar


 • hur man gör hicka försvinna
 • hur man förlorar i vikt börjar nu!
 • Hur man vet om du är gravid eller i klimakteriet
 • hur man upptäcker vanvård eller misshandel av en vårdgivare
 • hur man hittar tid att sova middag
 • hur man mäter EMF i hemmet
 • hur man ska behandla fetalt alkoholsyndrom
 • hur man utför mun till mun-metoden
 • hur man behandlar tår med svamp under tånageln
 • hur man hittar en barnläkare för ett speciellt behov barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com