hur man identifierar intrahepatisk kolestas av graviditeten

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-22
Klåda är en normal del av graviditeten för många kvinnor, och kan orsakas av ett antal saker, bland annat stretching i huden, hormonella förändringar och allergier. Konstant och svår klåda kan ibland vara ett tecken på en mycket allvarligare sjukdom, känd som intrahepatisk kolestas av Pregnancy. Intrahepatic Gallstas av graviditet, eller ICP, är en potentiellt livshotande leversjukdom som orsakas av onormal flödet av galla från levern. Denna onormala flöde resulterar i en ansamling av gallsyror i blodet och orsakar omfattande klåda. ICP börjar vanligtvis under de sista tre månaderna av graviditeten, men symtomen kan utvecklas så tidigt som den första trimestern. Intrahepatisk kolestas av graviditeten inte permanent skadar hälsan hos mor, men är potentiellt dödlig för det ofödda barnet, vilket ofta leder till för tidig födsel, allvarlig blödning eller missfall. På grund av detta bör alla oförklarlig klåda skall övervakas och följas noga och testning och behandling ska påbörjas omedelbart om ICP misstänks
1.
Läs allt du kan om normal graviditet klagomål och lära sig vad symptom under graviditeten kan tyda på en komplikation som intrahepatisk kolestas av graviditeten. Gravida kropp går igenom en mängd förändringar, och det är inte alltid lätt att skilja mellan normal besvär som orsakas av ditt växer och förändras kroppen och onormala tecken som kan kräva undersökning och diagnos av läkare.
2.

Var uppmärksam på eventuella symtom av ICP, såsom intensiv klåda, övre högra buksmärta, blek avföring, mörkfärgad urin, gula ögon eller hud, eller illamående som sker under andra eller tredje trimestern. Klåda är normalt den mest uppenbara och allvarliga symptom på ICP-men det är också ett symptom oftast avfärdas av många Obs. Klåda i samband med ICP är generellt sämre på fotsulor och handflator, men kan förekomma överallt, förebygga sömn och stör dagliga aktiviteter. Det finns inga utslag synlig för redovisning av klåda som orsakas av ICP vilket är en anledning läkarna bortse från allvaret i symptom. Trötthet, aptitlöshet och lindrig till svår depression är också symptom i samband med ICP.
3.
Visa din OB några nedskärningar på huden som orsakas av ditt konstant repor. Var noga med att notera vilka hud skärsår, skrapsår eller gupp var en följd av repor, och som kan ha funnits före klåda började. Övriga villkor vanliga under graviditeten kan orsaka omfattande klåda, men dessa villkor ofta uppvisar en, hudutslag stötar eller skador.
4.
Tala med din OB att avgöra om symtomen är normal för din skede av graviditeten, eller om de motiverar ytterligare undersökningar. Oavsett vad din OB tror, om ni verkligen tror att dina symptom är mer än bara vanliga värk, smärta och kliar av graviditet-insistera på att följa upp tester
5
Insistera på att. . nivåerna av gallsyror i blodet testas. En ytterst viktigt test som används vid diagnos av ICP ett serum gallsyror test. Tyvärr väldigt få laboratorier utföra denna mycket specifika test, vilket innebär att dina resultat kan ta en eller flera veckor att komma tillbaka. När andra tester, som leverfunktionsprover och mätningar av koagulationstiden är onormal, bör behandlingen inledas i väntan på resultatet av serum gallsyror test.
6.
Testa din serum gallsyror efter förlossningen. Ibland, även när intrahepatisk kolestas på graviditet mycket starkt misstänks, lab resultat komma tillbaka normal eller nära normal. I dessa fall kan en diagnos skall bekräftas efter leverans om symptomen försvinner och testresultat på något sätt förändra. Eftersom ICP sannolikt att återkomma i en framtida graviditet är en diagnos viktig för hälsan hos eventuella framtida barn.


Previous:nothing Next:hur du ställer in en medicinsk varningssystem för seniorer

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga salmonella från PET reptiler
 • hur man gör en sjukdag i en bra dag
 • hur du packar en blodig näsa
 • hur man skapar ett blad medicin påminnelse
 • hur man hittar en massageterapeut
 • hur man förebygger Klinefelters syndrom
 • hur man talar till en gynekolog på nätet
 • hur man hanterar PCOS
 • hur man får barnen glada om hälsa och fitness
 • Hur man köper rätt kontorsstol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com