hur man identifierar sklerodermi

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-16
"Sklerodermi" betyder bokstavligen "hård hud" och kan antingen vara en obehaglig bry sig eller en smärtsam, livshotande sjukdom. Det är en kronisk sjukdom som orsakas av att kroppens överproduktion av kollagen. Människor som har sklerodermi kan också utveckla Reynaud's fenomen, ett tillstånd som orsakar extrem känslighet för kyla som kan leda till kallbrand. Det finns inget botemedel för sklerodermi, men genom att identifiera och behandla sjukdomen tidigt, patienter och deras läkare kan hantera effekterna av deras symptom

Du behöver:
stående fläkt och eller.
A /C byte filter och eller.
lerkruka potten eller mikrovågsugn, grill och eller.
Roll-up persienner och eller.
Måla och eller.
Lättsmält mat.


1.
Leta efter "patchar", eller förkalkade områden under huden. Sklerodermi påverkar varje patient annorlunda men missfärgning av huden och åtstramning som orsakas av förkalkning är vanliga symtom. Missfärgning, känd som morphea, kan vara mörk, oregelbunden centrum omgiven av ljusare områden eller ljusare områden omgivna av mörkare. I lokaliserad sklerodermi, kan dessa fläckar av förhårdnader åtgärd från en halv tum över till mer än sex inches i diameter och finns på händer, underarmar, fötter och underben. I Systemisk sklerodermi, vilket påverkar organen samt ytan huden kan fläckar hittas någonstans på kroppen.
2.
Undersök munnen och tandköttet. Sklerodermi kommer att erbjuda får musklerna i läppar och ansikte att strama åt, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas "liten mun", vilket gör att prata, äta och tandhygien svårt. Sklerodermi patienter kan också drabbas av muntorrhet eller Myofacial smärtsyndrom, som orsakas av åtstramning av musklerna runt käkleden (TMJ) som används i tugga. En typ av lokal sklerodermi, "en coupe desabre", består av en rad av förhårdnader på pannan eller någon annanstans i ansiktet.
3.
Review släkthistoria. Människor som har familjemedlemmar diagnostiserade med autoimmuna sjukdomar är mer benägna att ha sklerodermi. Native American och afrikanska amerikaner tenderar att ha sämre fall än kaukasier. Kvinnor är mer benägna att få sklerodermi än män. Barn är mer benägna att utveckla den lokala formen och vuxna är mer benägna att utveckla systematiska sklerodermi.
4.
Beakta andra faktorer. Virus-och bakterieinfektioner samt kost och miljöfaktorer har undersökts i jakten på orsaken till sklerodermi. Forskare tror att en del genetisk faktor leder till ett svar i cirkulationssystemet som skapar en immunsystemet som orsakar kollagen skall produceras utan några kontroller, vilket leder till förtjockning av hud och vävnad.
5.

utesluta andra reumatiska och autoimmuna sjukdomar. Reumatoid artrit och lupus, till skillnad från sklerodermi, är progressiva förhållanden förvärras över tid. Båda dela vissa symtom med sklerodermi. Reynaud's, en form av sklerodermi som har en överkänslighet mot kunde eller varm luft eller vatten, bör också uteslutas av en läkare innan någon förvaltningsplan utvecklas.

tips och varningar


 • läkare omedelbart om du misstänker att du eller en familjemedlem har sklerodermi. Det kan inte botas men kan hanteras och kan även gå in i perioder av remission.
 • Review emotionell historia. Finns det ett tidigare avsnitt av trötthet eller depression? De yttre symtomen på sklerodermi ha en inverkan på känslomässiga välbefinnande. Behandling för att dessa villkor kan vara till hjälp för att minimera effekterna av sklerodermi.


 • Previous:nothing Next:hur man väljer ett sjukhus

  Relaterade artiklar


 • hur man väljer leksaker som stimulerar barnets sinne
 • hur man ska leva hälsosammare
 • hur Kegel
 • hur de ska hålla glad under en skada ekonomi
 • hur man kan förbättra konditionen med livsstilsförändringar
 • hur man behandlar en bebis värmeutslag
 • hur man köper en ozongenerator dricksvatten
 • hur man identifierar gingivostomatitis
 • hur du håller dina barn säkert
 • hur man gör solbad olja
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com