hur man kan förbättra emotionella och sociala utveckling med cerebral pares

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-31
Om du är förälder till ett barn som lider av cerebral pares, du är förmodligen fråga om hans emotionella och sociala utveckling. Ingen behöver berätta för dig att dina problem är verkliga. Det största sak du behöver veta är hur man ska hantera frågorna. Lyckligtvis finns det sätt att hantera de känslomässiga och sociala behov ditt barn så att hans cerebral pares inte fullständigt begränsa sitt liv. Det är bara en fråga om att vara kreativ och inför dina egna rädslor

Du behöver:.
Terapeut, husläkare.


1.
Placera ditt barn i sociala situationer för att stimulera honom socialt och känslomässigt. Eftersom du är förälder, kan du begränsa tiden och välj plats. Bra arenor är kyrkor och familjesituationer, där människor kommer att vara medkännande och kärleksfull trots ditt barns villkor. Detta kommer att tillåta honom att bli bekväm runt andra människor och låta dig testa sitt sortiment av känslomässiga och sociala färdigheter.
2.
Gå stödgrupper för föräldrar och barn som lever med cerebral pares. Stöd inriktat cerebral pares ger ditt barn ett sätt att träffa andra barn som lever med detta villkor och interagera med dem emotionellt och socialt. Det kommer också att ge dig en möjlighet att prata med föräldrarna och få idéer. Andra föräldrar med barn som har cerebral pares kan berätta hur man bäst utöka ditt barns värld.
3.
Tala med ditt barns läkare och be om hjälp . Din läkare är mest förtrogen med ditt barns känslomässiga och sociala förmågor. Han kommer att kunna hjälpa dig att hitta sätt att utöka dem. Tänk på att de flesta läkare erbjuda upp det värsta scenariot så, om din läkare inte låter mycket positivt, inte förlorar hoppet.
4.
Värva hjälp av en terapeut. Du är förmodligen redan arbetar med en. Se om terapeuten ytterligare kan hjälpa dig med det emotionella och sociala utvecklingen av ditt barn. Om det är en sjukgymnast, kommer han direkt antagligen dig mot en annan som kan fokusera på sociala färdigheter, till exempel en arbetsterapeut. Oavsett vilket är det värt din insats för att ge ditt barn den "bästa" liv.
5.
Fråga ditt barn. Beroende på svårighetsgraden av ditt barns cerebral pares, kan begränsa hans förmåga att kommunicera med dig. Men om ditt barn kan kommunicera effektivt med dig, fråga honom vad han är intresserad av hans svar kan hjälpa låsa upp dörren till hans sociala begär. Om han vill måla, skriva upp honom för en klass eller ge honom en uppsättning av färger och bjuda över en av hans vänner.
6.
Ge inte upp hoppet. Cerebral pares har inte helt begränsa ditt barn emotionellt och socialt. Arbeta hårt för att ge honom det bästa livet och utveckla honom som person.

Tips och varningar


 • Hjälp ditt barn att göra sin första vän.
 • tålamod. Människor som lever med cerebral pares påverkas på olika sätt emotionellt och socialt.


 • Previous:nothing Next:Så för att lindra skuldra

  Relaterade artiklar


 • hur du hittar den bästa löpbandet för dig själv i 4 tips?
 • hur man förbereder för postpartum återhämtning
 • hur man undviker sommarförkylningar
 • hur man ska behandla uretrit
 • hur man kan minska risken för fosterskador
 • hur man håller ett immunförsvar starkt
 • hur man använder örter under graviditeten
 • hur du skyddar ditt barn som har allvarliga födoämnesallergier
 • hur man sparar pengar på medicin
 • hur man ska behandla svullnad under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com