hur man kan förebygga intrauterin tillväxthämning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-31
Intrauterin tillväxthämning (IUGR) är ett tillstånd där tillväxt och vikten av ett ofött barn är lägre än den normala förväntas inom ett visst stadium av dräktigheten. Ett foster upplever detta tillstånd väger vanligtvis mindre än 90% jämfört med normala foster i samma gestationsålder. De är mer benägna att uppleva hälsoproblem under veckorna för att vara inne i livmodern, och även efter födseln. När de föds, visas de tunna med blek, torr hud och karaktäriseras som små för dräktighet (SGA). Kvinnor med dålig kost, som är till rökning och missbruk (narkotika och alkohol) under graviditeten, gör sina barn mottagliga för intrauterin eller fostrets tillväxt begränsning. Andra faktorer som kan orsaka IUGR omfatta gravida kvinnor med högt blodtryck, stress, njur-och hjärtsjukdom, moderns blodbrist, minskat blodflöde runt livmodern och moderkakan, och diabetes. Flerbörd (tvillingar eller trillingar) och kromosomavvikelser kan också predisponera fostrets tillväxt begränsning.
1.
Gör din mödravårdskontroller regelbundet. Din läkarbesök spelar en viktig roll när det gäller att ta väl hand om ditt ofödda barn. Det kommer att hjälpa uppdatera barnets tillväxt och utveckling. Och om det finns problem närvarande, tidig ledning kan vara till stor hjälp för att förebygga ytterligare komplikationer.
2.
Fråga din läkare om några bra råd om hur du håller din bebis frisk under hela graviditeten, och se till att följa varje instruktion som ges till dig.

3.
Observera rörligheten för ditt barn hela tiden. Övervakning av barnets sparkar och rörelser i livmodern är viktigt att upptäcka ditt barns normala utveckling. Fosterrörelser äger vanligen rum inom 16 till 20 veckor av dräktigheten. Om ditt barn rör sig mycket, är detta vanligtvis ett tecken på att han /hon är frisk. Men om ditt barn sällan rör sig eller inte rör sig alls, kontakta din läkare omedelbart-Detta kan tyda på ett befintligt problem som behöver hanteras omedelbart
4
Ta väl hand. . av din kropp genom att äta hälsosamt. Fetal viktökning och tillväxt beror till stor del på mödrarnas näringsmässiga status. Ät rätt genom att konsumera hälsosam mat och att följa den rekommenderade mängden kalorier som krävs för gravida kvinnor.
5.
Få massor av sängläge. Gravida kvinnor bör försöka ha 8 timmars sömn varje natt, tillsammans med en timme eller två av tupplurar varje eftermiddag. Vilande mycket är bra för att förbättra cirkulationen hos fostret och hjälper till att främja en sund tillväxt och utveckling.
6.
Försök att slappna av och titta på ditt blodtryck. Undvik att göra ansträngande aktiviteter när du är gravid. Håll dig stressfri att bibehålla en frisk blodtryck och kondition-ditt barns hälsa kommer att gynnas mycket av det
7
Undvik att dricka alkohol, rökning och. . ta droger under graviditeten. Alla dessa betraktas som höga risker att stoppa den normala tillväxten och utvecklingen av ditt ofödda barn. Försök att förbättra din livsstil för skull ditt barns hälsa.
8.
Motion väg att få ett friskt barn. Skonsamma aeroba övningar såsom simning, stillastående cykling och promenader, införlivas med rytmisk andning, är bra för gravida kvinnor. Detta kommer att bidra till att förbättra cirkulationen och kan hjälpa till att minska obehag under graviditeten. Innan du planerar ett träningsprogram, se till att kolla med läkare först. Din läkare kommer att hjälpa dig att bestämma lämplig övningar som kommer vara bäst för dig och ditt barn.

tips och varningar


 • Undvik att göra kraftiga övningar för att förebygga andnöd och fallolyckor. Och även när du tränar, att försöka att inte göra det mitt i en mycket varm dag för att undvika överhettning dig själv -. Kan du istället göra din träning tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen
 • Rummet att du tränar i, måste vara ordentligt ventilerad. och du bör dricka mycket vätska även om du inte känner dig törstig


 • Previous:nothing Next:hur man identifierar Aspergers syndrom

  Relaterade artiklar


 • hur man förebygger första gradens brännskador
 • hur man gör en första hjälpen kit för en ocean beach semester
 • hur man ska behandla öppna sår
 • hur man kan bota svampinfektioner på hälarna
 • hur man tar hand om en papper skära
 • hur man noggrant tvätta händerna
 • hur man ska leva ett sundare livsstil
 • hur hålla reda på långsiktig medicin scheman
 • hur man ska se din graviditet är frisk
 • hur man kan förhindra uttorkning hos småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com