hur man kan förebygga ryggsmärtor

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-04
Ryggvärk och problem för mer dagars frånvaro än någon annan enda klagomål. Ryggproblem är också en av de främsta anledningarna till att människor kräver funktionshinder. Den goda nyheten är att det finns sätt att du kan ta bättre hand om din rygg och förebygga ryggvärk. Läs vidare för att lära dig mer om hur man kan förebygga ryggsmärtor
1.
Få kroppen i bättre form för att skydda din tillbaka från skada och smärta. Extra vikt är en av de första orsakerna till ryggsmärtor. Med varje lb du tar av dig, det är en mindre lb ryggen har att bära runt. Ät rätt att hålla din vikt på rätt nivå för maximal prestanda tillbaka och hälsa. Om du har ett allvarligt problem med vikten, se din läkare för en säker och smart att äta regimen.
2.
Motion. Många rygg skador orsakas av människor ansträngde något eftersom de är ovana att flytta ett visst sätt. Plocka upp något och böjde sig över att knyta dina skor, eller nå bakom dig att lägga din arm i en jacka, kan alla orsaka skada. Det tar inte mycket, det tar bara ett fel rörelse i en ur form muskler för att skapa smärta. Walking bara 20 minuter tre gånger i veckan kommer att göra stor skillnad. Om du är upp till den, prova några aerob träning eller gå på gym med pool som är det bästa runt övning där ute. Du måste flytta dina muskler för att hålla dem smidig.
3.
Sträck hela din dag. Några stretchövningar kommer också ger bra resultat. Nå upp till taket eller toppen av skåp och ner till golvet. Sträck försiktigt, flytta lite i taget. Aldrig göra plötsliga eller ryckiga rörelser som i sig kan orsaka skada. Stretch från sida till sida och böj från midjan. Inte studsa. Använd långsamma och mjuka rörelser för att stärka utan skador.
4.
Stöd hela din kropp genom att bära god stödjande skor. Ge inte till modet att göra dina fötter olycklig eftersom smärtan kommer att dyka upp förr eller senare i ryggen. Kvinnor bör bära låg pumpar eller kilar eller lägenheter som är av god kvalitet med hålfotsinlägg och lite dämpning i sulan. Män bör bära stödjande klänning och fritidsskor också. Det är värt lite extra pengar för att gå och vara försedd för skor för att hitta de stilar och varumärken att handla för i framtiden.
5.
Kom också ihåg att skorna ska passa verksamheten . Basket kräver basketskor för de mest skydd, som gör skor för löpning, promenader, vandring och så vidare. Trots priset, du den mest skadliga skor kan sätta på dina fötter är inte billiga skor men illa ut sådana. Oavsett om de är för hårt eller för löst, kommer dåligt passande skor få dig att gå felaktigt, genom att flytta din vikt och tär på ryggen.
6.
stå rak. Mamma visste vad hon talade om när hon uttalade dessa ord i all oändlighet. Dålig hållning skapar alltid dålig anpassning av ryggrad, höfter och axlar. Detta kommer att orsaka allt från obehag till smärta om du håller upp den. Öva boken på huvudet medan han gick trick-det funkar verkligen för att lära dig att stå rak. Korrekt kroppshållning förbättrar din andning och uthållighet också.
7.
Inte sitta eller stå i en ställning för länge. Det kommer stam någon del av kroppen. Sitter på en dator för länge kommer att anstränga din axel och hals. Stående alltför långa kan orsaka smärta i ländryggen. Hunching över ett skrivbord kan orsaka ryggen värka mellan skulderbladen. Om jobbet kräver att du sitta i åtta timmar, sträcka på benen under bordet, vrid vid midjan i din stol då och då. Arch ryggen då och då-försiktigt. När du går på lunch eller på toaletten, använda tiden till att flytta runt så mycket som möjligt.
8.
Lyfta saker på rätt sätt. Om du är ur form, lyft sakta och försiktigt och tänka på att få lite hjälp med stora jobb. Håll fötterna om axelbrett för att ge dig en fast ståndpunkt före lyft. Lyft alltid saker genom att böja på knäna istället för att böja din rygg över objektet. Låt dina ben klara av påfrestningen, inte ryggen. Spänn magmusklerna som din plocka upp något eftersom det ger större skydd för din rygg. Carry lådor framför dig, med båda händerna och hålla ryggen rak. Att lyfta något med ett handtag som en tung resväska, står bredvid den och böj med båda knäna för att plocka upp det och sedan räta tillbaka upp med den i handen.
9.
Drick mycket vätska, speciellt vatten. Muskler ger ett surt avfall produkten, eftersom de används. Om kroppen inte är hydratiserade nog bygger denna restprodukt upp och kan orsaka musklerna att vara inflammerad och öm och mer benägna att skada och smärta. Ät regelbundna måltider och få tillräckligt med sömn. Alla smärtan bara förvärras av dålig kost och brist på sömn.
10.
Använd extra ryggskydd om det behövs. Om du har en hel del lyft att göra investera i en ryggstöd för att skydda din nedre ryggen. Få hjälp med stora jobb om du är ovan vid lyft. Plocka aldrig upp något som verkar för tung för dig utan hjälp. Med några försiktighetsåtgärder och övningar och lite viktminskning kan du förhindra nästan alla ryggskador och smärta som besvär mest drabbade.

Tips och varningar


 • Lyft alltid med benen och knäna inte ryggen.


 • Previous:nothing Next:hur man kan stoppa en tonåring från rökning potten

  Relaterade artiklar


 • hur man håller fötterna från att somna
 • hur man har en bekymmersfri period
 • hur man hittar en massageterapeut
 • Hur man väljer en medicinsk larmsystem leverantör
 • hur man blir en vårdgivare för din närmaste familj
 • Hur man vet om du är deprimerad
 • hur man känner igen symptom på ADHD
 • Hur identifiera ett fläckiga utslag på ett barns ansikte
 • hur man ska leva ett långt liv
 • hur man kan bryta ditt fall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com