hur man kan förutspå din menstruationscykel

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-07
Många kvinnor vill förutsäga deras menstruationscykler. För kvinnor som försöker bli gravid, vill de veta när de officiellt "sent" så att de kan ta ett graviditetstest. Andra kvinnor vill bara kunna planera sitt liv runt en irriterande besök från "Tant Flo" och se till att de är väl fyllt på tamponger eller bindor. Förutsäga din menscykel är ganska lätt för de flesta kvinnor. Här är hur man förutspå din menscykel

Du behöver:
Kalender.


1.
Skapa en kalender för att förutsäga din menscykel. Skriv ner den första dagen i menstruationscykeln på din kalender. Den första dagen på din menstruationscykel är första dagen som du har ett stort flöde. Räkna inte ljus spotting.
2.
Spåra din menscykel för ett par månader. Skriv ner den första dagen i menstruationscykeln varje månad på din kalender. Sedan räkna antalet dagar som passerade från dag ett till dag ett. Om detta antal förblir konsekvent samma, då kan du lätt att förutspå att nästa menstruationscykel börjar efter samma tidens gång varje månad.
3.
märka skillnader i tid mellan menstruationscykler. Om din menscykel inte börjar efter samma antal dagar varje månad, låt din menstruation cykler i flera månader. Lägg märke till hur lång den längsta och kortaste menstruationscykel har under en period av flera månader. Detta kan hjälpa dig förutsäga din menscykel inom ett område på flera dagar. Om din menstruation cykler variera med flera veckor, tala med din läkare eftersom detta kan vara tecken på ett underliggande problem som orsakar din menstruationscykel vara så oförutsägbar.
4.
Leta efter premenstruellt syndrom (PMS) symptom. Många kvinnor upplever PMS symtom såsom uppkördhet, huvudvärk, ont i bröst och irritabilitet, för en vecka innan deras nästa menstruationscykeln börjar. När dessa symtom lätta, kan du förutsäga att din menscykel är på väg att börja.
5.
Var uppmärksam på din livmoderhalssekret. När du har ägglossning, ditt livmoderhalssekret förändringar i konsistens, blir mer hala och trådiga. Från det att du märker att din livmoderhalssekretet har ändrats kan du förutsäga att nästa menstruationscykel börjar i ungefär 14 dagar, förutsatt att du inte blir gravid.

tips och varningar


 • Tala med din läkare om din menscykel är väldigt oförutsägbar. Den genomsnittliga menscykeln kommer om 28 dagar. Medan normala menstruationscykler kan vara kortare eller längre än 28 dagar, de vanligtvis håller ungefär samma längd månad efter månad. Ett vilt oberäkneligt menstruationscykeln schema kan vara ett tecken på underliggande frågorna som läkaren behöver utforska.


 • Previous:nothing Next:Hur man naturligtvis förmå labor

  Relaterade artiklar


 • hur man håller varmt i kallt väder
 • hur man hanterar Gilberts sjukdom
 • hur man ska bekämpa åldrandet
 • hur du skyddar din hud
 • hur man får barnen att njuta av alfalfa
 • hur man identifierar gingivostomatitis
 • hur man bestämmer surhetsgraden i kroppen
 • hur man ska äta för en frisk prostata
 • hur man kan bota svampinfektioner på hälarna
 • hur man skriver en födelse plan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com