hur man kan minska stress och oro

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-17
Hitta dig själv rider din senaste rå nerv? Det är dags att de-stress

Du behöver:
Örtte
. Lugnande musik.
Varmt bad.
Pen Paper.
B-Complex kalciumtillskott.


1.
Ät ordentligt. Mat har mer att göra med våra känslor än vi tror. När vårt blodsocker är lågt, kan vi få crabby och spänd. Hoppa inte över måltider (särskilt frukost), och välja livsmedel med protein och komplexa kolhydrater, för att hålla din blodsockernivå jämn, i stället för spiking och släppa.
2.
Ta en B-Complex vitamin. B-vitaminer är nödvändigt i en sund centrala nervsystemet. Ta en varje morgon, och när du befinner dig få irriterad och spänd. Håll ett extra burken på skrivbordet på jobbet.
3.
Se till att du får tillräckligt med kalcium. Kalcium hjälper musklerna slappna av. När du inte får tillräckligt, kommer din kropp börja ta det från dina muskler och får dem att kramp och spänd upp. (Det är därför ett glas varm mjölk innan sängen hjälper dig att sova). Ta en kalciumtillägg strax innan sängen för att hjälpa dig vila.
4.
Skär koffein. Skäm bort dig med din morgon kopp eller två, men dricker bara koffeinfritt drycker efter lunch. Koffein får ditt adrenalin att gå, avlopp kroppen av kalcium, och gör det svårare att koppla av på kvällarna. Även om du tänker "koffein påverkar inte mig", kan det stimulera din binjure och orsaka binjureutmattning, som slits ner dig och påverkar din hälsa över tid.
5.
Prova ett örtte (koffeinfritt, förstås)! Kava och kamomill är särskilt kända för sina lugnande egenskaper.
6.
Motion. Uppdämd stress kan äta upp dig inifrån. Bränn alla att ånga på ett hälsosamt sätt! Bara gå en promenad eller ge en boxningssäck ett kok stryk kan hjälpa frigöra endorfiner och att du känner bättre.
7.
Skaffa en at-home Yoga DVD. Om du har svårt att slappna av på kvällarna innan sängen, pop i en yoga-DVD och göra ett bra serie sträcker att hjälpa din kropp att göra övergången till viloläge.
8.
Undvik adrenalin triggers. Om du har haft en extra stressig dag, dike skrämmande böcker och filmer, eller nyhetsartiklar som får dig upprörd. Även om du kan njuta av dem, är nyckeln här är att minska adrenalin, inte öka den!
9.
Ta kontakt med naturen. Leva i ett konstant betongdjungel kan utlösa förödelse på vår känslomässiga och fysiska hälsa. Hitta en lokal arboretum, vinterträdgård, Memorial Garden, eller en lugn plats längs en strand eller flod som är utanför stigen. Vissa kyrkor har bön och meditation trädgårdar, bara för detta ändamål.
10.
Få massage. Massage är bevisat att förbättra cirkulationen och minska stress. Även en tillfällig halvtimme rygg och nacke session kan göra underverk.
11.
Ta ett bad. Spendera lite extra tid att suga och låta musklerna slappna av. Varmt vatten är en naturlig napp.
12.
Lyssna på lugnande musik. Greppa ett par CD's med "Sleep" eller "Relaxation" i titeln, och spela dem i bilen, på din iPod under paus, eller i hela huset när du dig stressad (något som exakt kan beskrivas som " hjärta dunkande "är tabu).
13.
Aromaterapi kan vara ett bra sätt att lindra spänningen. Dofter som lavendel, vanilj och ros är särskilt lugnande. Försök att hålla en doftande påse, spritz, eller handkräm i din låda på jobbet.
14.
Få lite sömn. Sömnbrist förvränger alltid vårt perspektiv, och gör små frågor verkar mer överväldigande än vad de egentligen gör. Ta en 15-minuters tupplur i bilen om du måste. Om du har svårt att sova på natten, ta en avslappnande rutin innan sängen (med vilken kombination av dessa metoder), eller besöka en sömn klinik.
15.
Skriva ner det. Ju mer du gryta om problem i huvudet, desto mer betonade du kommer att bli. Att sätta ner det på papper hjälper dig att uttrycka dig och låta det gå. Du behöver inte oroa dig för att glömma någonting, eftersom du har skrivit ner det. Du har tillstånd att lämna den där tills du är redo att ta itu med det. (Använd inte datorn, där dokument är lättillgängliga och överlämnats av fel person. Använd i stället riktiga penna och papper och förvara den på ett säkert ställe).
16.
Om du befinner dig ständigt betonade på en regelbunden basis, överväga att få testas för ett hormon obalans (såsom sköldkörteln) eller binjureutmattning. Dessa är behandlingsbara hälsotillstånd, och det är värt det att ta reda på hur du kan hjälpa din kropp bättre hantera stress.
17.
Anförtro sig åt någon pålitlig, som en präst, pastor, kurator, bästa vän, eller hjälpa hotline. Någon som vill lyssna och komfort, och ge kloka råd utan dom. Du vill ha någon ärlig som hjälper dig att överväga dina alternativ, inte vem som kommer att berätta precis vad du vill höra. Vissa saker vi inte kan förändra. Andra, har vi faktiskt val om. En ohälsosam relation. En fientlig arbetsmiljö. Försöker att hålla en stil lever över våra tillgångar. Ibland behöver vi ett annat perspektiv för att hitta de områden i våra liv där våra val faktiskt kan minska stressen i våra liv.
18.
Be. Du har den bästa lyssnaren i världen, bara väntar på att höra från dig. Berätta Gud alla dina bekymmer och oro, och sedan lämna dem i hans goda händer. Att veta att någon som bryr sig är i kontroll, även när vi inte är, hjälper oss att lära sig att inte bära vikten av världen på våra axlar.


Previous:nothing Next:hur man kan spara på din vårdkostnader

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med negativa människor
 • hur man kan förhindra uttorkning hos barn
 • Hur identifiera trast mun
 • hur man hanterar bröstvårtan problem
 • hur man använder naturliga oljor för att bota vårtor
 • hur man talar till ett barn om skilsmässa
 • hur man ska hantera Friedreichs ataxi
 • hur man kan bota menstruation rädslor blodförlust
 • hur man har mer energi på morgonen
 • hur man behandlar en mild stroke
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com