hur man ska leva med en sesamfrön födoämnesallergi

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-14
Att leva med en sesam födoämnesallergi kan vara en utmaning. Dessa tips hjälper dig att få igenom det säkert
1.
Den viktigaste regeln är att ha en beredskapsplan i aktion bör du ha en reaktion. Detta innebär att bära dina mediciner med dig och vet hur man använder dem. Det innebär också att ta sig till sjukhuset om du behöver.
2.
Undvik mat som vanligtvis innehåller sesamfrön. Många livsmedel innehåller sesamfrön eller sesamolja som inte är uppenbara för alla. De omfattar typiskt, italienska ströbröd, tahini med ingefära dressing, hummus (kikärtspuré DIP), asiatisk barbecuesås, multi grovt bröd, och Halva godis.
3.
Alert vänner och familj av din allergi hon är inbjuden på middag. Det är en bra idé att fråga i förväg vad de är matlagning eftersom de inte kan vara medvetna om att de är matlagning med produkter som innehåller sesamfrön.
4.
När man äter ute, se till att berätta din servitör att du är allergisk mot sesamfrön och olja vid beställning. Om möjligt, tala direkt till kocken.
5.
Italienska restaurangerna.
Allt som har ströbröd kommer att ha sesamfrön. Några populära menyalternativ för att undvika är: köttbullar, aubergine parmesan, kyckling parmesan och kalvkött parmesan. Var medveten om att vissa restauranger faktiskt använda sesamfrön under deras pizza skorpa. Se alltid till att berätta för din server att du har en sesam allergi men att påminnas om att ibland kockar själva inte ens vet att de använder sesamfrön i ströbröd.
6.
japansk restaurang.
Sushi rullar normalt behandlas i sesamfrön. Be din server att förbereda alla dina rullar utan frön. Var noga med att hålla sig borta från alla rullar som innehåller såser eftersom de kan innehålla sesamolja eller frön och det är lätt missas av kocken av någon anledning. Ginger salladsdressing är också en vanlig misstänkt i en japansk restaurang. Undvik det om du inte är helt säker på vad som finns i den.
7.
Kinesiska restauranger.
Många rätter beströs med sesamfrön och några såser innehåller sesamolja. Jag gillar att hålla sig till mycket grundläggande rätter som ångade blandade grönsaker med tofu och ha vitlökssås på sidan. Vid många tillfällen har jag ätit misstag något som innehåller sesamolja även efter diskussioner med servitör eller kock. Mitt råd, vara helt säker på att du har din nödsituation medicin med dig Incase oavsiktligt intag.

Tips och varningar


 • ett utmärkt alternativ till stekning med italienska brödsmulor är Panko ströbröd. De är helt vanligt och mycket krispiga. Vanligtvis hittar du dessa i den asiatiska ö mataffären.
 • annan "filler" alternativ till ströbröd är en riced potatis eller vitt bröd hackade upp mycket bra. (Potatis fungerar bra i fiskkakor, fungerar vitt bröd bra i köttbullar)
 • Om din allergiska reaktion på sesamfrön är så hög att även ett frö kan ge en anafylaktisk reaktion, var väldigt försiktig om restaurangerna du valde att äta i. De är mycket små och lätt upp på disken av misstag.


 • Previous:nothing Next:hur man talar med gamla människor

  Relaterade artiklar


 • Så för att lindra ryggont
 • hur man ska behandla talrubbningar
 • hur man ska behandla bröstvårtan problem
 • hur man korrekt stoppa näsblod snabbt
 • hur man hanterar Gilberts sjukdom
 • hur man kan bli av jäst i kroppen
 • hur har en attityd av tacksamhet
 • hur man undervisar yoga för barn
 • hur att läka kroppen efter missfall
 • hur man identifierar låga testosteronnivåer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com