hur uttrycka dina känslor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-06
Vi har alla känslor. Vad vi ofta saknar är rätt verktyg för att uttrycka känslor utan att skada relationer eller skada oss själva känslomässigt eller fysiskt. Här lär du dig värdefulla tips om hur du uttrycka dina känslor
1.
Inse att känslor inte alltid är positiva. Även när känslorna är positiva de kan ta oss med överraskning. Kom bara ihåg att känslor, i och för sig är inte fel. De är en naturlig del av resan genom livet.
2.
möta dem rakt på. Erkänn att du är galen eller besviken eller upprörd. Du kan inte skilja dina känslor från vem du är, så omfamna dem. Att förneka dina känslor är ohälsosamt. Om du är trött, arbetar med värk i kroppen eller lidande minnesförlust, så finns det en god chans att du förnekar dina känslor. Honor de känslor du har och som ett resultat, kommer du att hedra din fysiska och mentala hälsa också.
3.
Hitta ett kreativt flöde. Om du inte är bekväm verbalt artikulera vad du känner, sedan hitta ett sätt att uttrycka dem utan ord. Musik, konst, matlagning och hantverk är bara några av de hälsosamma sätt du kan uttrycka dina känslor. Försök att hålla en tidskrift eller gå ut på en lem och blogg om dina känslor. Samtidigt som en dagbok tenderar att vara privat verksamhet, några få blogga ett bra sätt att få värdefull insikt och uppmuntran från vänner på nätet.
4.
Respektera andra och dig själv. Det är aldrig okej att skada en annan person, dig själv, eller skada egendom till förmån för att uttrycka dina känslor. Om du arbetar med negativa eller smärtsamma känslor, kom ihåg att målet är att möta dem, inte använda dem som en ursäkt för att skada. Alla, själv ingår, är värdefull och bör behandlas som sådana.
5.
Be eller meditera. Om du hamnar i en situation där uttrycka dina känslor inte är lämpligt, hitta ett lugnt hörn, rum eller skrivbordet om det behövs så att du kan komma undan och svalna. Bön eller meditation kan vara ett utmärkt verktyg för att frigöra frustration och hitta plan mark igen.
6.
Söka hjälp. Om du befinner dig inte på ett korrekt hantera dina känslor, söka hjälp av en professionell. Hormoner, stress, kemisk obalans, även dålig kost spelar ofta en viktig roll i irrationella känslorna. Om problemet kvarstår, tveka inte att få en kontroll. Om läkaren anser att det är allvarligt, kommer han att guida dig på stegen för att ta nästa.


Previous:nothing Next:hur man noggrant tvätta händerna

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar din menstruationscykel
 • hur man använder antibiotika på ett säkert sätt
 • hur du skyddar din hud
 • hur man ska leva livet på dina egna villkor
 • hur man håller händerna rena och stoppa spridning av sjukdomar
 • hur man identifierar Retts syndrom
 • hur man överlever graviditetsillamående
 • hur man avvärja säsong sjukdomar
 • hur till återvinna efter förlossningen
 • hur man kan bryta ditt fall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com