hur du hittar din maxpuls

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-04
Maxpuls eller HRmax, är det största antalet gånger ditt hjärta kan slå i någon minut. Det är också den förväntade hjärtfrekvens att man kunde uppnå under maximal fysisk ansträngning, även om det inte ska förväxlas med det mål hjärtfrekvens under träning. Att veta hur du hittar din maxpuls är användbar för en mängd olika skäl och det tillåter dig att mer effektivt spåra intensiteten i din träning rutin. Din maxpuls ligger till bastalet vid beräkningen av din målpulsvärdet, en takt som gör att du kan bättre planera din träning för att bränna mest kalorier utan att tröttas ut eller skadar dig själv.

Du behöver:
Pulsmätare
. Träningsutrustning.


1.
Tala med läkare innan du påbörjar en träningsrutin för att avgöra om du lider av någon hälsa förhållanden som kan sänka din maxpuls. Vissa hygienkrav och många mediciner kan förändra din maxpuls och du kan behöva sänka din maxpuls per läkarens anvisningar. Om du för närvarande tar läkemedel för, eller har fått diagnosen, hjärtsjukdomar, högt blodtryck eller diabetes, är det särskilt viktigt att rådgöra med din läkare.
2.
Subtrahera din nuvarande ålder från 220 för att beräkna din beräknade maxpuls. Till exempel skulle en 35-årig man subtrahera 35 från 220, och skulle ha en uppskattad maxpuls på 185 slag per minut. Denna metod för att beräkna din maxpuls bör endast användas som en uppskattning. Nuvarande kondition och andra faktorer kan öka eller minska din faktiska maxpuls.
3.
Fråga din läkare för en hjärt stresstest. Detta är det mest exakta sättet att mäta din maxpuls, och kräver att du utöva medan att vara ansluten till, och övervakas av ett EKG-maskin. Under hjärt testet, är intensiteten i träningen med jämna mellanrum ökas tills EKG upptäcker förändringar i ditt hjärta funktion.
4.
Beräkna din maxpuls hemma är en annan möjlighet. Börja med att värma upp ordentligt på en stillastående cykel eller löpband med en pulsmätare inbyggd Öka din insats varje minut i 5 minuter eller mer tills du inte kan gå eller rida fortare. När du har nått denna punkt, lägga all din energi till motion för hela 15 till 20 sekunder. Sluta Vacklandet eller springa, och sedan omedelbart kontrollera din puls under en hel 60 sekunder. För den mest exakta resultat, upprepa detta test flera gånger på olika dagar.
5.
Rating svårighetsgraden av dina övningar är en annan metod för att bestämma din maxpuls. På grundval av den ansträngning (RPE) fördelningsmetod kan du tilldela en siffra mellan 0 och 10 till intensiteten i träningen, där 0 är ingen ansträngning alls och 10 är extremt svårt. Kombinera detta betygsskala med andra metoder kan hjälpa till att etablera en ny referensram för din träningsintensitet. Denna metod är särskilt användbar om du tror att din beräknade maxpuls inte sammanfaller med din uppfattning om hur hårt du arbetar ute.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla kommunikation störningar hos barn med hörselskada

Relaterade artiklar


 • hur man gör Hara andas
 • hur man identifierar hand-fot-och klövsjuka
 • hur du väljer ett tygkasse för matinköp
 • hur du utför fostrets kick räkna
 • hur man väljer en ortos
 • hur man väljer leksaker som stimulerar barnets sinne
 • hur de ska hålla hydratiserad i sommarvärmen
 • Hur man köper rätt kontorsstol
 • hur man ger en utsträckt själv tentamen
 • hur man hanterar placenta insufficiens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com