hur du skyddar fönstren till din själ

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-08
Dina ögon-delikat och ovärderliga. Är du gör allt för att skydda dem? Här är en artikel med några värdefulla tips

Du behöver:. . .
Dig


1
Vartannat år besöka en optiker. En bra en kommer att hänvisa dig till en ögonläkare om det finns några tvivel om hälsa dina ögon.
2.
East en sund och balanserad kost. Studier visar att omega-3 fettsyror (som finns i fiskolja) kommer att minska risken för makuladegeneration med 36 procent. Makuladegeneration är synförlust på grund av irreversibla minskat pigment i ögats gula fläcken.
3.
Undvik rökning. Människor som röker löper dubbelt så stor risk att få försämrad syn på grund av ögonsjukdom.
4.
Njut av solen, men vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Solen är förutsättning för liv, men skadlig ultraviolett (UV) strålar kan bränna ögonen. Med tiden leder överdriven solexponering för katarakt (grumling av ögats lins) och makuladegeneration. För allmän solexponering linda runt glasögon Nittionio till hundra procent UV skydd är bäst. Beläggningen på glasögonen ger UV-skydd, inte mörker nyans. För barn, polykarbonat linser är bättre än glas, men din ögonläkare kommer att vara din bästa guide i denna fråga. Solarier använder UV-strålar, så ge dina ögon skydd när du arbetar med att sola.
5.
Akta dig för radon. Den främsta orsaken till grå starr är joniserande strålning. De flesta exponering för joniserande strålning som händer när radon sipprar från marken in i källare och träder hem. Utan förvarning, det färglösa och luktlös gas skadar ögonen. Har ditt hem testade för radon och undersöka hur man kan bli av med det.
6.
Använd arbete redskap och lägga till en fungerar för ögonen. På arbetsplatsen, kommer nära och fast, detaljerad öga arbetar orsaka utvalda ögonmuskler att försvagas. Förhindra detta problem genom att fokusera på ett föremål var 30 minuter. Minimera ögontrötthet genom att bländning sköldar på datorskärmen, och ta regelbundna korta pauser från datorn. Om ditt arbete innebär fara för stänk eller något främmande kropp in dina ögon, kräver OSHA företag att tillhandahålla ögonskydd. Ljusbågssvetsning producerar UV-strålning, så svetsare måste bära rätt monterad öga skyddsutrustning.
7.
Ta kontroll över din allmänna hälsa. Många sjukdomar påverkar ögonen och kan leda till blindhet. Okontrollerad blodtryck orsakar blödning från den sköra artärerna i ögonen och kan leda till blindhet. Förhöjt kolesterolvärde är en hög risk för blindhet, eftersom det härdar artärer och block av viktiga blodtillförseln till ögonen. Okontrollerad diabetes skadar blodkärlen och får dem att läcka och förstöra synen.
8.
Uppnå medicinering medvetenhet. Vissa mediciner gör ögonen mer känsliga för solljus: sulfa baserade läkemedel, p-piller, tetracykliner, diuretika, och lugnande medel är några av de läkemedel som kräver begränsade solexponering.
9.
Fira Baby Boom mognad. Livslängd med hög livskvalitet är ovärderligt. Därför när vi åldras, måste vi försöka bevara varje fysisk funktion, inklusive vår förmåga att se.


Previous:nothing Next:hur gå ner i vikt med Wii Fit

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla kvinnlig inkontinens
 • Så för att lindra solbränna
 • hur man stanna hydrerade under vågor sommarvärmen
 • Hur du tar en välförtjänt paus
 • Hur man vet om skor är rätt storlek
 • hur man gör solbad olja
 • hur man håller sval i varmt väder
 • hur man kan förebygga rakitis
 • hur man utför mun till mun-metoden
 • hur man hittar en barnläkare för ett speciellt behov barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com